Viktigere å spise variert enn å følge en diett

Hei,

Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om mine tanker rundt mat. Har selv prøvd meg på en del dietter før og veit jo selvfølgelig at det ikke funker, men ble litt opphengt av det her om dagen. Da jeg var med kompisen min å innså hvor opptatt han har blitt av mat. Når vi startet her på høyskolen var vel ingen av oss så opptatt av mat. Jeg hadde vel endelig lært meg å bli komfortabel med kroppen min da jeg selv har slitt litt med mitt forhold til mat. Derimot tror jeg aldri han har hatt noe forholdt til mat eller trening før vi begynne på lillehammer og jeg merker hvertfall at i det siste har han vært sykt opptatt av å spise riktig og ikke få i seg noe godteri også drikker han protein shaker etter trening, som egentlig ikke trengs i et helt vanlig kosthold. Tenkte derfor å snakke litt rundt det med mat og dietter. 

Selv veit jeg om flere som prøver ut mange forskjellige dietter og er opptatt med å telle kaloriene på maten de spiser. Var selv en periode i livet mitt hvor jeg regna ut alt jeg spiste og spiste alltid litt under kaloribehovet mitt for å gå ned i vekt. Som virkelig ikke var nødvendig. Nå i senere tid veit jeg jo at dietter ikke funker, men i den perioden var jeg besatt på å gå ned i vekt. 

Vi bør nok alle bli bedre til å jage bort den stemmen i hode som konstant forteller oss hva bør spise og hva vi ikke burde spise, for å føle deg god nok. Det er jo egentlig ikke rart vi har denne stemmen i hode for vi blir jo proppet med inntrykk hver dag, både på sosiale media og reklamer som henger overalt. Tror det er en stund siden det har vært et så stort fokus på å spise sunt og riktig i sammfunnet. Går vi på instagram er det fult av mat inspo man kan følge og masse reklame på forskjellige dietter du må prøver for å oppnå sommerkroppen.

Nå har jo markedsføringen begynt for fult med å lokke folk inn på treningsenter eller få folk til å kjøpe magasinene sine hvor de forklarer hvordan vi skal oppnå sommerkroppen. Det er flere oppskrifter nå på hva du bør trene og spise for å se perfekt ut til sommeren som er like rundt hjørnet. Hvordan fokuset burde heller være på å få til små endringer i hverdagen ikke gå inn i en diett. for som oftest spiser vi relativt bra fra før. En liten endring som da kan gjøres er å spise litt frukt ved siden av kaken man kanskje skal ha i helgen. Kan gjøre pizzabunnen litt sunnere ved å lage den av blomkål eller søtpotet. Så ja bare prøve å finne noen få muligheter til å lure litt mer grønt inn i hverdagskosten uten å få skyldfølelse av å spise litt ekstra sjokolade en gang i blant. Respekter heller kroppen å gi den masse variert mat, det er det den har godt av ikke en juice cleansing.

Dessuten de gangene vi ender med å se på mat med svart og hvit syn, er de gangen vi har størst sjanse til å ende med å overspise. Da vi prøver så hardt å holde oss unna sjokoladekake til at det blir det eneste vi kan tenke på. Og da spiser vi heller hele kaken enn å ta et stykke som vi kanskje vanlig hvis ville gjort før vi begynte å unngå vise matvarer. En teknikk man heller kan bruke da er: Jeg skal ta et stykke etterpå skal bare vente litt først. Ved å fortelle kroppen at vi ikke unngår det vi bare venter, vil det faktisk være lettere å forskyne seg mindre eller unngå kakestykke. 

Dietter funker derfor ikke da de er umulige å holde på, så man vil ikke føle seg bra flere år etterpå. Du vil føle deg bra i noen måneder men så vil det fort gå over, eller man klarer ikke å holde dietten. Derfor er det mye viktigere og heller høre på kroppen å spise når den er sulten og heller passe på å spise variert. Da man får mye større glede av det enn å følge en diett. Legger med en Ted-talk jeg syns fikk frem det veldig fint. 

https://www.youtube.com/watch?v=6CQyaeZWAXE

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg