Hunder kan forstå like mye som en to-åring

Denne uka har vært rimelig hektisk med å få gjort arbeidskravet i exphil, heldigvis var den gruppa jeg jobbet med utrolig flinke til å jobbe sammen å få det gjort. Vi hadde alle lest oss opp på filosofene, også møtes vi fredag etter forelesningene for å skrive teksten. Og på fire timer klarte vi å bli ferdig med alt, som er helt sykt. Dette er vår første oppgave og ganske utfordrende synes jeg hvertfall. Alt vi skal er å møtes på mandag lese igjennom og levere. Noe som er kjempe bra for fristen er på onsdag så da er vi ute i god tid og kan begynne på neste arbeidskrav som er i psykologi. "Hjelp!"

Den oppgaven får vi ikke jobbe sammen med 🙁 Så vi må alle velge hvert vårt tema å skrive en artikkel om det i APA form. Noe som er sykt skummelt siden jeg har aldri gjort det før. I den forbindelse har jeg derfor lest massse artikler på psychology today. De har faktisk mange morsomme og kule artikler. Leste en om hunder, som skrev at hunder har intelligensen til en to/tre-åring. De kan lære 160 til litt over 200 tegn og ord. Som forklarer mye om hvorfor de klarer så mye triks. Derfor er kanskje ikke hunder så dumme som vi ofte tror. Så neste gang du skal trene hunden din kan du spørre deg selv om en to-åring ville klart det, for da bør hunden også kunne lære det :p Er ikke det sykt kult!!! Jeg elsker sånne ting.

Men har valgt å fokusere oppgaven på høysensitivitet og hvordan det oppstår og foregår spesifikt hos barn. Så hvis noen veit hvor jeg kan finne godt fagstoff om det så rop gjerne ut 🙂

Jaja det var alt for denne gang snakkes <3

Første innlevering i exphil

Æææ nå er studie i full gang. Har hele tiden følt det er mye og gjøre og bruker flere timer hver dag på å lese, men nå skal vi ha vår første innlevering i exphil på onsdag neste uke. Det er sykt spennende for det blir liksom vår første vurdering.

Vi jobber i grupper så skriver med tre andre og vi har en oppgave som går ut på Hume og Descartes. Jeg må si Descartes er en interessant fyr, han stiller basically spørsmål om alt og ingen ting. Han sier jo ingen ting konkret og mener at alt vi mennesker ser og tenker kan være feil, så Gud er det eneste fullkommende vesenet som sitter på all fakta. Vi skal alt ha gruppemøte på fredag for å skrive ferdig denne oppgaven selvom den ikke skal leveres før på onsdag neste uke. Og jeg har kjøretime og forelesning i morgen så kommer til å slite med å få nok tid til å lese meg opp på Hume i morgen, for har lest masse om Descartes i dag, og må innrømme at jeg har blitt litt fan av han.

Utenom det skal vi også ha en innlevering i psykologi om to uker hvor jeg må finne meg en tema og skrive om, men er så utrolig mye spennende å velge mellom så sliter med å finne noe konkret nok. Men det skal jeg fokusere mer på når exphil er levert.

Nå etterpå skal jeg faktisk på min andre MMA trening, da jeg og en venninne har begynt på dette så det blir spennene.

Er det flere her som har erfaringer med exphil og hva syntes dere om faget? Jeg syns selv det egentlig er litt gøy, men veit mange ikke er så fan.

Haha det var alt snakkes 🙂

Bra dag med klatring

Åååå i dag har vært en bra dag. Jeg har generelt hvert ganske stresset for hele denne studie situasjonen og ikke vært helt sikker på hvordan jeg ligger an med venner og sånt. Misforstå meg rett det er ikke sånn at jeg ikke har venner eller folk å prate med, men jeg syns alltid nye sosiale settinger er veldig skummet og det er vanskelig og vite hvem som er eller blir vennene dine. Jeg har kommet ganske godt inn i det nå og har på en måte havnet litt inn i en gjeng, men har liksom ikke helt vist hvor jeg har dem. 

Derimot i dag ble jeg med to av dem på klatring med friluftsgruppa på skolen, noe som var kjempe gøy. Jeg har også klatret litt før så det er gøy og vise at det er noe man er litt god på. Det beste skjedde derimot etterpå når vi var ferdig. Vi gikk hjemover og han ene lurte på om jeg ville bli med han og noen andre og buldre i helgen. Nå føler jeg endelig at jeg liksom har kommet litt inn i dette studielivet, og de sosiale settigene er ikke like skumle som før. Det er rart hvordan noe så lite og enkelt kan få en person til og føle seg verdsatt og velkommen, men jeg er hvertfall kjempe glad og gleder meg sykt til buldring i helgen. 

Hektiske uker

Hei,

Mye har skjedd i det siste jeg har begynt og studere psykologi, og i den første uka alla fadderuka døde farfar første skoledag. Og ikke nok med det så kom mamma og pappa for og besøke meg en tur den første helgen for å komme opp med noen ting, og da fikk jeg vite at mamma har fått brystkreft. Så ja studiet begynte dritt bra 😛 Neida vis man ser bort fra alt det negative så var fadderuke egentlig veldig gøy, og den gjorde så jeg og hun jeg deler hybelen med ble veldig gode venner. Spesielt siden hun tok med seg en fyr hjem fra byen til badet vårt. Hyggelig og dusje der dagen etter. Haha siden har vi hatt så mye gøy med det. 

Utenom det har ukene gått i et sett, føler jeg lever i psykologi boka. Er så syyykt mye å lese. Har gått her nå i tre uker ca og lest over 300 sider, men det er veldig interessant, kjenner jeg må bare få en bedre studieteknikk for blir gal av all lesingen.

I går ble jeg invitert til pizza og filmkveld, hos en fra studiet. Det var kjempe hyggelig vi var seks jenter og valgte å se prinsessen og frosken så mimret tilbake til barndommen. Så det var sykt festlig. Elsket den filmen. 

Dagen i dag har derimot bare gått til lesing hvor jeg har prøvd og ta igjen pensum. Ble tilslutt litt lei så valgte og gå meg en tur bak der jeg bor for og klarne hodet. Har vært så sykt mye som har skjedd i det siste så var veldig digg og bare gå en tur og tenke på alt annet en pensum og mamma. Slenger med et lite bilde fra turen.