Matmuffins perfekt som niste

Hei

 

Tenkte jeg skulle dele en liten oppskrift på matmuffins nå som påsken kommer. Disse er super digg å ha med seg som niste. Jeg tar dem ofte med på skitur da jeg ikke er så fan av brødskiver og ofte er på jakt etter noe litt mer spennende.

 

Ingredienser:

4 1/2 dl hvetemel (eller ta halve med sammalt hvetemel for å få det litt sunnere)

1/2 dl havregryn (lettkokte er best)

1/2 ts salt

2 1/2 ts bakepulver

50g smør

2 dl melk

1 egg

 

Fyll:

100g spinat

100g revet ost

100g erter (frosne)

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200°C grader. Og sett frem et muffinsbrett eller muffinsformer til 6 stk.

Bland sammen hvetemel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smør og la det avkjøles litt. Visp egg melk og smør inn med det tørre.

Hakk opp spinat og riv ost. Deretter vend inn erter, spinat og ost i deigen.

Fordel deigen i formene og stek muffinsene i 15 min, midt i oven.

 

 

 

Jeg hadde ikke muffinsformer så brukte cupcakeformer da ble det 9 stk som jeg stekte på ca 10 min. Fyllet kan man bytte ut med hva man selv kunne ønske. Disse er også super digge å ha med i matpakken på skolen.

Tur til Pellestova

Hei hei,

Tenkte jeg skulle begynne og legge ut treningsukene mine så jeg får litt oversikt over hva jeg faktisk trener.

Uke 10

Mandag

Da hadde jeg en intervalløkt med 4*4 med 2% stigning

Varmet opp med og gå i 5 min først, så rolig jogging med litt høyre tempo på slutten i 10min

Første intervall løp jeg på 9.5 km/h

Andre intervall løp jeg på 10 km/h

Tredje intervall løp jeg på 10.5 km/h

Fjerde intervall løp jeg på 11 km/h

Ble fornøyd med økten, det enste dumme er at jeg ente med hold på siste intervall så ble bare litt ekstra vondt å gjennomføre.

Tirsdag

Her har jeg alltid pole dansing i 1t og 30 min, det er veldig gøy er på nybegynner kurs og føler det går overraskende fort frem over, denne timen øvde vi mye på og klatre oppover stangen.

Etter pole hadde jeg 30 min pause før jeg dro på klatring. Økta gikk greit. Buldret litt og fikk til noen nye løyper, rakk også og klatre tre ganger i veggen så var god og sliten da jeg kom hjem.

Onsdag

Hadde jeg en rolig styrketrening med fokus på bein.

Torsdag

Her var det ny runde med styrketrening denne gangen med fokus på overkropp, fikk også ny rekord på pull-ups klarte 6, målet til sommer er 10 så tror det skal gå.

Fredag

Da tok jeg en rolig dag med en yoga økt jeg fant på YouTube for og løse opp i kroppen.

Lørdag

Her fikk jeg derimot kjørt meg. Jeg og kusina mi gikk en skitur fra Nordseter til Pellestova og tilbake. Det ble litt over 2 mil da vi rotet oss litt bort, og jeg var god og sliten i beina etterpå. Men var en utrolig fin tur og været var fantastisk.

Søndag

Her ble det enda en liten klatre økt men denne gangen bare tre ganger opp den store veggen da jeg kun var der en time. Fikk klatret en gang på led også de to andre gangen var det på topptau, men klatret en rute på 7+ som jeg er sykt stolt av. Målet er og få det til uten noen pauser underveis.

Ja så der hadde vi treningsuka mi

I morgen har jeg eksamen så er sykt stressa, men skal legge meg nå så jeg får en god natt søvn forhåpentligvis. Ønsk meg lykke til, vi snakkes

Kognitiv dissonans

hei, 

Denne uka har flydd forbi. Har eksamen i sosial psykologi på tirsdag. Så har brukt uka med kollokviegruppen hvor vi har jobbet sammen med oppgaver å quizet hverandre på pensum. Føler faktisk at jeg ligger relativt godt an til denne eksamen og at ting begynner å falle på plass.

Sosial psykologi handler jo veldig mye om grupper og hvorfor vi velger å endre oss for og bli bedre likt av gruppen og hvordan vi velger og identifisere oss selv. Så nå har jeg pugget mengder med teorier, og hvertfall klart å lære meg noe av det viktigste nemlig kognitiv dissonans. Det handler om at vi kan ha to forskjellige meninger om en ting og da oppfatter vi en feil inni oss, eller at du kan ha en mening og gjøre noe annet. Et eksempel kan da være at du ser på deg selv som en sunn person, men velger å droppe trening og velger å spise fast food en dag. Da vil dine tanker og handlinger motsi hverandre og du vill oppleve en kognitiv dissonans.

Du kan derimot fikse dette ved og forklare dine handlinger via self justification. Da velger du og rettferdiggjøre din handling for deg selv eller forklare den, for eksempel grunnen til at jeg ikke trener i dag er fordi jeg trente i går og er støl, eller grunnen til at jeg spiser fast food er fordi jeg har uansett spist sunt hele uken så det er lov med en cheat day.    

Så ja dette var da litt om sosial psykologi, håper dere alle får en fin helg.

I morgen skal jeg hvertfall gå på skitur i hafjell, så gleder meg litt til og koble av og ikke tenke så mye på eksamen lenger. 

Vi snakkes

Slenger med et lite bilde av en fornøyd hund på tur

The push av Derren Brown

Hei hei,

Nå sitter jeg på toget på vei hjem til Oslo for og møte familien for helgen, eller blir vel en ekstrem langhelg i dette tilfellet da jeg drar hjem en onsdag. Fant ut jeg ikke hadde flere forelesninger denne uken så fortet meg og booke kjøretime til i morgen, da jeg strøk på oppkjøring forrige gang, så trenger nok litt mer øving til neste oppkjøring. Så er sykt spent på denne kjøretime i morgen da jeg har fått ny kjørelærer.

Derimot tenkte jeg og få unna gjort litt lesing på toget da jeg har eksamen om to uker, men det gikk ikke som vanlig. Heldigvis fant jeg en Netflix film som handler mye om hva jeg får på eksamen, nemlig compliance. Den heter "The push" og er av Derren Brown som prøver og overtale en mann til og dytte noen ut fra en bygning. Filmen handler om hvordan vi ettergir oss til situasjoner og kan bli overtalt til og gjøre fæle ting spesielt i situasjoner hvor vi føler oss mindre vært eller er med folk i høyere rang enn oss.

Den er sykt interessant. Brown tar opp dette med the foot-in-the-door teknikk hvor ved og be noen om en liten tjeneste først er det større sjanse at de gjøre større tjenester for deg etterpå. Den nevner også at vi fortere ettergir oss når vi føler oss utenfor gruppen og gjør alt for å passe in, som i dette tilfelle fake sin egen identitet. Så om noen er usikker på hva de bør se på Netflix anbefaler jeg denne filmen.

Nå skal jeg brukere resten av togtur på og se på YouTube videoer om forskjellige fenomener i sosial psykologi. Er det flere som sliter med og lese på tog eller er det kanskje bare meg?

Jaja ønsk meg god tog tur videre, håper dere også har en bra dag.

Snakkes <3

Fantastisk ridetur

Hei hei,

På torsdag var jeg på ridetur med friluftgruppa her oppe i Lillehammer, og det var helt fantastisk. Vi re oppå mesna islandshest senteret. Jeg har lengtet etter å sitte på hesteryggen så lenge. Så da jeg fikk satt meg opp i salen føltes det som jeg var hjemme igjen. Får jeg begynte og studere holdt jeg nemlig aktivt på med hest, så savnet etter og ri igjen var stort, da dette har vært min hobby i 15 år.

Vi skulle egentlig ri inn i skogen og opp i dypsnøen, men det var for mye snø til at hestene klarte og gå i det. Så ja her i Lillehammer har det snødd litt for mye i det siste. Derfor måtte vi ri på traktor veier, som gjorde meg litt skeptisk i starten da jeg var sykt gira på og ri i masse snø, men det endret seg fort for vi tølte og galopperte nesten hele turen. Vi var også så heldige som hadde strålende sol så det ble bare helt magisk der oppe. Jeg håper virkelig friluftsgruppa arrangerer ridetur igjen for som sagt det var fantastisk og jeg savner fortsatt ponnien jeg hadde hjemme. Hehe begynte nesten og grine når turen var over, har nok savnet og ri mer en jeg har valgt og innrømme i det siste.

Dessverre glemte jeg helt og ta bilder underveis men fikk et lite søt bilde av hesten da, han het kveikur så du hører det er islandshest for og si det sånn.

Håper dere også har hatt en fin uke, og hva har vært deres høydepunkt?