Treningsuke 18

Hei,

Denne uken gikk utrolig fort, og ble selvfølgelig litt dårlig i starten av uken så valgte derfor å gå litt ned på vekter i starten av styrketreningen og ta to dager fri. Eller var litt rolig yoga inn i bilde, men det var mer for å strekke ut kroppen og bare koble av. Merker jeg har blitt mer og mer fan av yoga i det siste og bare forsvinner inn i min egen verden vær gang jeg tar meg tid til en liten yoga økt.

Uansett sånn ble treningsuke 18 for meg:

Mandag

Ble det en stryketrening med fokus på å trene hele kroppen.

Beinpress 8-10rep x3

Legg extension 8-10rep x3

Knebøy med kettlebell 8-10rep x3

Hip trust med strikk 15rep x3

Benkpress 8-10rep x3

Nedtrekk 8-10rep x3

Roing 8-10rep x3

Flyes 8-10rep x3

Bicep crul 8-10rep x3

Trisep i cabel 8-10rep x3

Så avsluttet jeg økten med noen runder med pullups.

Tirsdag

Var jeg litt dårlig så valgte å ta en yoga økt jeg fant på YouTube på 30 min.

Onsdag

Hadde jeg hviledag

Torsdag

Ble det en yoga økt på 20 min, før jeg ble med turgruppa ut i skogen og vi gikk i ca 2t, det ble overraskende tungt da vi valgte å gå opp hoppbakken her i Lillehammer.

Fredag

Var jeg og noen kompiser på klatre senteret å øvde på noen nye buldrer. Kom også litt lenger på noen gamle, men klarer fortsatt ikke helt å fullføre dem, noe som er utrolig irriterende.

Lørdag

Dette ble en aktiv dag, begynte dagen med en intervalløkt varmet opp i 10 min før jeg løp 8 intervaller på 1 x 1.5 min.

Deretter avsluttet jeg økten med yoga i 25 min. Også utpå dagen lurte en venninne på om jeg ville være med på en liten topptur bak der vi bor så jeg sa ja. Det ble da en to timerstur og i litt mer snø en vi hadde planlagt noen steder. (Vi skulle ta en snarvei og ente heller med å grave meg ut av snøen.)

Søndag

Var det tilbake i klatreveggen og jobbe med flere av buldre rutene vi ikke klarte, denne gangen kom jeg litt lenger men fikk det fortsatt ikke helt til.

Håper dere andre også har hatt en bra treningsuke og er alt godt i gang med en ny.

Veit foresten noen hva som har skjedd med dette treet? Hakkespetter ødelegger vel ikke treet så langt nede?

Viktigere å spise variert enn å følge en diett

Hei,

Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om mine tanker rundt mat. Har selv prøvd meg på en del dietter før og veit jo selvfølgelig at det ikke funker, men ble litt opphengt av det her om dagen. Da jeg var med kompisen min å innså hvor opptatt han har blitt av mat. Når vi startet her på høyskolen var vel ingen av oss så opptatt av mat. Jeg hadde vel endelig lært meg å bli komfortabel med kroppen min da jeg selv har slitt litt med mitt forhold til mat. Derimot tror jeg aldri han har hatt noe forholdt til mat eller trening før vi begynne på lillehammer og jeg merker hvertfall at i det siste har han vært sykt opptatt av å spise riktig og ikke få i seg noe godteri også drikker han protein shaker etter trening, som egentlig ikke trengs i et helt vanlig kosthold. Tenkte derfor å snakke litt rundt det med mat og dietter. 

Selv veit jeg om flere som prøver ut mange forskjellige dietter og er opptatt med å telle kaloriene på maten de spiser. Var selv en periode i livet mitt hvor jeg regna ut alt jeg spiste og spiste alltid litt under kaloribehovet mitt for å gå ned i vekt. Som virkelig ikke var nødvendig. Nå i senere tid veit jeg jo at dietter ikke funker, men i den perioden var jeg besatt på å gå ned i vekt. 

Vi bør nok alle bli bedre til å jage bort den stemmen i hode som konstant forteller oss hva bør spise og hva vi ikke burde spise, for å føle deg god nok. Det er jo egentlig ikke rart vi har denne stemmen i hode for vi blir jo proppet med inntrykk hver dag, både på sosiale media og reklamer som henger overalt. Tror det er en stund siden det har vært et så stort fokus på å spise sunt og riktig i sammfunnet. Går vi på instagram er det fult av mat inspo man kan følge og masse reklame på forskjellige dietter du må prøver for å oppnå sommerkroppen.

Nå har jo markedsføringen begynt for fult med å lokke folk inn på treningsenter eller få folk til å kjøpe magasinene sine hvor de forklarer hvordan vi skal oppnå sommerkroppen. Det er flere oppskrifter nå på hva du bør trene og spise for å se perfekt ut til sommeren som er like rundt hjørnet. Hvordan fokuset burde heller være på å få til små endringer i hverdagen ikke gå inn i en diett. for som oftest spiser vi relativt bra fra før. En liten endring som da kan gjøres er å spise litt frukt ved siden av kaken man kanskje skal ha i helgen. Kan gjøre pizzabunnen litt sunnere ved å lage den av blomkål eller søtpotet. Så ja bare prøve å finne noen få muligheter til å lure litt mer grønt inn i hverdagskosten uten å få skyldfølelse av å spise litt ekstra sjokolade en gang i blant. Respekter heller kroppen å gi den masse variert mat, det er det den har godt av ikke en juice cleansing.

Dessuten de gangene vi ender med å se på mat med svart og hvit syn, er de gangen vi har størst sjanse til å ende med å overspise. Da vi prøver så hardt å holde oss unna sjokoladekake til at det blir det eneste vi kan tenke på. Og da spiser vi heller hele kaken enn å ta et stykke som vi kanskje vanlig hvis ville gjort før vi begynte å unngå vise matvarer. En teknikk man heller kan bruke da er: Jeg skal ta et stykke etterpå skal bare vente litt først. Ved å fortelle kroppen at vi ikke unngår det vi bare venter, vil det faktisk være lettere å forskyne seg mindre eller unngå kakestykke. 

Dietter funker derfor ikke da de er umulige å holde på, så man vil ikke føle seg bra flere år etterpå. Du vil føle deg bra i noen måneder men så vil det fort gå over, eller man klarer ikke å holde dietten. Derfor er det mye viktigere og heller høre på kroppen å spise når den er sulten og heller passe på å spise variert. Da man får mye større glede av det enn å følge en diett. Legger med en Ted-talk jeg syns fikk frem det veldig fint. 

https://www.youtube.com/watch?v=6CQyaeZWAXE

 

 

Søtpotet chiligryte

Her om dagen hadde jeg sykt lyst på en chilligryte, men var også litt gira på å søtpotet derfor fant jeg denne oppskriften på wallflower kitchen jeg tenkte å dele med dere. Som er en chiligryte med søtpotet og grønnkål. Opskriften er til cirka fire personer.  

Ingredienser

2 medium søtpoteter 

1 løk 

2 hvitløkfedd 

1 chili 

1/2 ts kanel 

1 ts spisskum 

400g kidney bønner 

400g hakkede tomater 

2 håndfulle med grønnkål 

salt og pepper etter smak 

 

Fremgangsmåte: 

1. Varm opp en gryte med litt olje, mens du skreller å kutter opp søtpotet, løk og hvitløk. Hel dette i gryten å la det koke på medium varme i 5 minutter til grønsakene er blitt litt myke. 

2. Kutt opp og ha i chili, sammen med kanel og spiskum. La det koke i noen minutter til.

3. Skyll kideny bønnene, å tilsett det sammen med hakkede tomater opp i gryten. Rør om å la det surre i 30-35 minutter. Til søtpoteten er blitt myke. Om gryteretten blir litt for tykk, tilsett litt vann.

4. Tilslutt tilsett grønnkål og rør det inn uten å overkoke det, smak også til med salt og pepper. Server gjerne med ris. 

 

Dette er en utrolig lett og god rett å lage om du er ute etter en ny vri på chilligryta. Anbefales å prøve, lukter også utrolig godt. Så romkameraten blir imponert.  

 

 

 

 

Ikke helt den optimale treningsuken

Hei, 

Denne uken gikk nok ikke treningen helt som planlagt. Eller rettere sagt jeg valgte å prioritere litt andre ting. Begynte jo uken med eksamen på tirsdag og eksamenfest, så var nok litt for dårlig på onsdag til å trene og valgte heller å ta det med ro. Deretter ble det enda en fest på lørdag for å feire at jeg besto lappen og den gikk nok litt ut av kontroll. Så ble en rolig dag, dagen etter med frokost på peppes. Så kan nok si at dette ikke har vært den mest optimale treningsuka mi, men hadde det uansett veldig morsomt.  

Uke 17

Mandag

Her liker jeg å begynne uken med en intervall så kjørte 4×4 og merket jeg klarte å løpe litt fortere enn forrige gang så dette går fremover. Deretter avsluttet jeg økten med å tøye i 15 min og prøve meg på noen pullups denne gangen gikk 8 så er snart på 10:). 

Tirsdag 

Begynte jeg jo dagen med eksamen, så var relativt sliten, men klarte å dra kroppen til crossfit senteret i Lillehammer og fikk en veldig bra økt på 1t selv om jeg følte meg litt døende på de siste burpeesne. Å selvfølgelig ente jeg på fest på kvelden. 

Onsdag

Ente derfor som hviledag.

Torsdag

Ble det heller ingen økt, men fikk gått en del, da jeg var med på en tur i skogen med friluftsgruppa her på lillehammer. Dette var utrolig koselig, spesielt det å sitte rundt bålet og grille pølser. Så nå er jeg satt inn i styre i friluftsgruppa å skal ta over turgruppa etter sommeren.

Fredag

Fikk jeg inn en klatreøkt som var veldig gøy da det var flere nye buldrere. Dessverre hadde jeg en sånn dag hvor ingen ting funket, så slett ordentlig med å få til flere løyper jeg har klart flere ganger før. 

Lørdag 

Var det en ny dag i klatreveggen, denne gangen med gutta. Dette gikk mye bedre å fikk selv prøvd meg på en rød-løype noe som var veldig gøy. Ente også med å være utrolig støl i både armer å rygg etterpå så er veldig fornøyd med økta. 

Søndag

Ente det med enda en hviledag da jeg både var støl fra klatringa og litt dårlig fra kvelden før 😛 

Derimot hadde jeg en sykt bra uke, og kan ikke huske å ha hatt det så gøy på lenge. Håper dere andre også hadde en fin uke. (bilde fra pinterest)  

Treningsuke 15 endelig tilbake i rutiner

Hei,

Nå føler jeg endelig at jeg begynner å komme tilbake til en rytme med treningsøktene min. Må si det var deilig å komme tilbake til Lillehammer med klatrevegg og treningssenter. Så er relativt fornøyd med treningen min denne uken, og gleder Meg alt til å starte på den igjen denne uken, å kunne prøve og øke litt i vekter.

Treningsuke 15

Mandag

Yoga i 40 min, med video fra YouTube.

Tirsdag

Var det siste dagen på pole dansing. Det var trist, men en utrolig morsom økt. Siden vi lærte å henge opp ned. Deretter gikk det videre til klatre senteret hvor jeg og noen venner buldret i ca 2t.

Onsdag

Ente som hviledag da dagen før var så tung.

Torsdag

Dette ble første dagen tilbake til treningssenteret og jeg kjørte en fullkroppsøkt:

Beinpress 8-10×3

Legg extension 8-10×3

Knebøy med vekter 8-10×3

Utfall med vekter 8-10×3

Benkpress 8-10×3

Nedtrekk 8-10×3

Roing 8-10×3

Flyes 8-10×3

Bicep crul 8-10×3

Trisep i cabel 8-10×3

Og avsluttet med å trene litt på pullups.

Fredag

Ente jeg med en 4×4 intervall og avsluttet med yoga i 30 min.

Lørdag

Var det på en igjen med styrketrening. Hvor jeg hadde ekstra fokus med å øve på pullups og chin up. Også avsluttet jeg og noen venner med å leke på monkey bar'en

Søndag

Dro jeg og noen venner tilbake til klatreveggen og løste noen av buldre rutene vi ikke klarte sist. Ente med å være der i litt over 1 time.

Så ja her har du treningsuka mi. Håper dere andre også har hatt en bra uke. Jeg er selv sykt spent på denne uken da jeg har både eksamen og oppkjøring så ønsk meg lykke til.

Ha en fin dag.

Bilde er hentet fra Pinterest

Få kontroll på tiden

Hei, hei

Håper alle har hatt en fin uke. Jeg så en TED talk her om hvordan man skal få mest ut av dagen, eller få kontroll på den tiden vi har, og er selv veldig opptatt av å organisere dagene mine. Så tenkte bare å dele litt om hvordan gjøre det.

For det første er det oss selv som velger hva vi faktisk vil bruke tid vår på. Derfor handler ting oftest om prioriteringer. Selv bruker jeg mange timer på mobilen vær dag uten at jeg egentlig får noe ut av det. Så denne tiden kunne blitt prioritert til noe annet, om jeg hadde følt på at dette ble et problem.

Tenk på det sånn. Vi klager ofte på ting vi ikke får gjort da vi mener vi har så dårlig tid, men om du hadde fått en vannlekkasje i leiligheten din, og det hadde tatt deg en dag å fikse det hadde du fått tid til det? Da hadde plutselig prioriteringene blitt annerledes og vannlekkasjen ville da gå fremfor noe annet. For om du ser på det sånn tar dette deg kanskje 7 timer og fikse vannlekkasjen. Det tilsvarer egentlig bare 1t fra vær dag i uken.

Derfor mener jeg at hva vi velger og bruker tiden på er vår prioriteringer. Alle minutter jeg bruker er mitt valg, og ting jeg ikke velger å gjøre er fordi jeg egentlig ikke prioriterte det. Selv kan jeg ofte klage på at jeg ikke rekker å trene, men så bruker jeg over 2t av kvelden min på Netflix. Hadde trening da egentlig vært høyre opp på lista mi av prioriteringer hadde jeg rukket det. Derfor kan man heller si at unnskyldningen "Jeg har ikke tid" er ofte ment som det prioriterer jeg ikke (jeg vil ikke) akkurat nå.

En måte vi kan løse noe av dette tids problemet på er å sette oss konkrete mål. Tenk deg at du ser frem et år hvilke 3-5 ting gjorde året ditt så bra. Velg både fra jobb og fritid og bruk dette til å sette mål for neste år. For eksempel jeg ønsker og fortsatt kunne løpe.

Først må vi bryte målet ned i små deler. For eksempel ønsker man å løpe fem kilometer. Da kan man melde seg på et løp, for å ha noe å trene mot. Deretter må man finne frem klær og sko. Tilslutt må man sette opp en plan på hvilke dager man ønsker og trene. Og planlegge uken sin. Selv legger jeg en plan for uken vær søndag. Da kan man reflektere over uken som har godt å planlegge en ny uke.

Det kan være en fordel å planlegge uken ved å skrive opp hvor mange timer du bruker på jobb vær dag, hvor mange timer søvn du trenger og hvor mye fritid du har. Har du dette kan du lage en effektiv plan. Det er også viktig og ikke prokrastinere. Noen ganger er det sykt vanskelig å komme seg ut på trening, men da er det viktig og huske hvorfor du gjør dette. Jeg setter ofte en alarm på eller planlegger en økt med en venninne for da syns jeg det er vanskeligere og komme meg på unnskyldninger for å unngå å trene. Det er også viktig og holde seg organiser, jeg skriver alle avtaler og planer ned i kalenderen. Da veit jeg alltid hva som skal skje i løpet av uka og kan tilpasse meg mer etter det. Selvfølgelig skjer det jo ofte uforutsette ting, men ved å ha en plan er det lettere og komme tilbake fra uforutsette hendelser.

Så ved å planlegge uken godt, sette opp hva man ønsker og prioritet, unngå prokrastinering og organisere dagene bra. Vil du fort få bedre kontroll over tiden din.

Håper alle har hatt en fin uke, og er klare for en ny start på mandag.

Bildet er tatt fra Pinterest

Rød curry med linser

Hei,

Håper alle har en fin uke så langt. Jeg har eksamen om en uke, så bruker meste parten av tiden min på og lese så føler uken bare flyr forbi. Hadde derfor planer om å legge ut ukens oppskrift i går, men ble rett og slett for opptatt med studier. Uansett her kommer en oppskrift på en digg rød curry med linser. Jeg bruker grønne linser, men røde funker like bra. Oppskriften passer til to personer.

Ingredienser:

1chilli

2 hvitløksfedd

1 løk

2 stk stangselleri

1 gulrot

3 poteter

1/2 brokkoli

2dl grønnelinser

1 boks kokosmelk

1ss rød curry paste

1 neve spinat

Fremgangsmåte:

Begynn med å kutte hvitløk og chilli og stek det på middels varme sammen med litt olje.

Deretter kutter du løk og tilsetter det.

Skrell gulrot og poteter å kutt dem i terninger, kutt deretter opp brokkoli.

Hell grønnsakene over i stekepannen sammen med det andre.

La det steke på middels varme i ca 10 min, i mellom tiden kan man kutte opp stangselleri.

Tilsett stangselleri, linser og kokosmelk i stekepannen. La det små koke sammen i 15 min mens du smaker til med curry paste.

Tilsett spinat på slutten.

Server med ris og gjerne litt ananas på siden.

Ikke komme helt inn i mitt vanlige treningsmønster enda

Hei, 

Håper alle har hatt en fin uke. Jeg ble hjemme en uke til selv om ferien er over, da jeg ikke har hatt noen forelesninger denne uken. Så tenkte det var greit å bli hjemme og øvelseskjøre med mamma frem og tilbake til Ullevål, da hun hadde stråling denne uken. Derfor har jeg dessverre enda ikke kommet helt inn i mitt vanlige treningsmønster enda, men fikk inn noen gode økter, selv om det fortsatt ble en del turer med hunden og litt yoga.   

Treningsuke 14 

Mandag 

Ble en tur i skogen på 1t og 30min med huden og pappa. Var en veldig fin tur og været var jo fortsatt strålende. Derimot begynner jo snøen og smelte så var sykt glatt ute, heldigvis holdt jeg meg på beina. Når vi kom hjem fra turen valgte jeg å ta en yoga økt på ca 30 min som jeg fant på youtube for å tøye ut litt. 

Tirsdag

Har jeg pole dansing så dro derfor frem og tilbake til Lillehammer for å trene pole i 1t og 30 min. Var sykt gøy som vanlig, dessverre var det nest sistegang så er ikke helt klar for at dette skal bli over enda. 

Onsdag

Ble en yoga økt igjen på 30 min og som vanlig en tur med hunden.   

Torsdag 

Skulle jeg egentlig på en intervalløkt med Pia Seeberg. Den ble dessverre avlyst, så da ente jeg og vennina mi opp med å gå en tur i skogen med hunden. Vi gikk i litt over 1t, men nå begynner jo snøen virkelig og smelte. Så ente derfor med at vi flere ganger falt gjennom snøen og ble en relativt tung tur. Når vi kom hjem avsluttet vi økten med 30min yoga. 

Fredag 

Fikk jeg endelig inn en styrkeøkt. Fant en video av funkygine som trente med mini band. Så fikk en times treningsøkt med mini bands og ble sykt sliten og støl dagen etter. 

Lørdag 

Var savnet etter en gym for stor. Ente da med å betalte for en dag på Elixia, hvor jeg trente et fullkroppsprogram på 1t og 15min, merka det var da deilig å få løftet noen vekter igjen.

Søndag

Våknet jeg og merket at kroppen var god og støl fra de siste dagene så ble bare rolig yoga i 20 min. Tente et duftlys og satt på noen fairy lights for og komme i en rolig atmosfære. 

 

 

Så ble relativt fornøyd med denne uken, og merker jeg blir mykere og mykere etter yogaen, noe som er veldig gøy. Er det fler som pleier og lage seg trenings mål og hva er deres?

   

Vegetar lasagne

Hei

Tenkte jeg skulle dele en oppskrift denne uken på vegetar lasagne. Hørte oppskriften på treningspodden og ble så inspirert til å lage den selv. I dag skulle mamma og pappa bort på premieren til "jeg heter ikke William". Så da hadde jeg ansvar for å lage middag til meg å brødrene mine, og lasagnen ble en stor hitt. Tilligg ble det litt rester som blir super digg å ha til lunsj i morgen.

Ingredienser

1 hakket løk

1 ss smør til steking

4 gulrøtter

200g sellerirot

1 paprika

1 boks hermetiske tomater (jeg brukte hakkede)

1 liten boks tomatpuré (1/2dl)

1 grønnsaksbuljong

3dl melk

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1 ts oregano

9 lasagneplater

2 beger cottage cheese (250g)

2dl revet ost

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader. Smelt smør i en panne på middels sterk varme og stek løk. Skrell gulrøtter og sellerirot og riv dem med rivjern. De kan også skjæres i små bitter. Kutt paprika i små terninger. Ha alle grønnsakene over i pannen med løken.

Rør inn hermetiske tomater og tomatpuré. Deretter smuldre buljongterningen og tilsett melk. Tilslutt smak til med krydder og la det koke i litt over 5 min.

Legg grønnsakssausen i bånd av den ildfaste formen. Deretter et lag med lasagneplater. Så et lag med grønnsakssaus og cottage cheese med lasagneplater på toppen. Gjør dette en gang til. Avslutt med et lag av grønnsakssaus og revet ost på toppen. Stekes nederst i ovnen i ca 30 min.

Server gjerne med en salat. Jeg lagde en med paprika, agurk, isbergsalat og mais. Som jeg helte litt olivenolje over.

En litt annerledes treningsuke

Hei,

Nå er vi på siste dagen i påsken og så sykt deilig det har vært med ferie. Kjente det var deilig å koble litt av etter en heftig eksamens uke. Tenkte jeg da skulle fortsette og dele min treningsuke, selvom denne har vært litt annerledes da jeg er hjemme og ikke har tilgang til noe treningssenter denne uken. Så har blitt mye yoga og turer i skogene med hunden.

Treningsuke 12

Mandag

Da hadde jeg stått på slalåm dagen før, så her ble det en yoga økt på 30 min.

Tirsdag

Var det familie trening og som vanlig befinner den seg på fotballbanen. Brødrene mine spiller aktivt fotball og pappa er trener. Jeg derimot er jo utrolig dårlig da jeg har aldri har gått på fotball, men er gøy og bli med, også kommer man seg jo ut litt. Vi var på banen i 1t og 30 min. Og spilte kamper mot hverandre samt flere øvelser med ball.

Onsdag

Ble bare en tur i skogen med hunden. Gikk i 45 min.

Torsdag

Begynte jeg med en yoga økt på 30 min. Da jeg fortsatt jobber mot mitt mål om å bli litt mykere. Deretter tok jeg å øvde på pullups og slo rekorden min på seks, nå er jeg oppe på syv. Så målet mot å klare 10 går fremover. Måtte selvfølgelig også gå en tur i skogen med hunden, den varte i ca 2t så var god og sliten i beina.

Fredag

Var det selvfølgelig enda en tur i skogen med hunden på 50min. Deretter ble det en yoga økt på 30min.

Lørdag

Ny tur i skogen, denne gangen med hele familien og vi gikk i litt under 2t i Østmarka. Det var deilig å være ute da været var utrolig fint.

Søndag

Fikk jeg endelig inn en klatre økt og ente opp med å være to timer på Oslo klatresenter. Fikk både buldret og klaret tau. Merket det var deilig å få kjørt seg ut igjen, da det ikke har blitt så mange harde styrkeøkter denne påsken.

Uansett så handler vel påsken om å være ute og nyte det deilige påskeværet. Og jeg merker at både kroppen og hodet har hatt godt av å slappe av litt. Håper dere andre også har hatt en super påskeferie.

Herregud se så nydelig skogen er fortiden.