Reiser til Australia om en dag

Herregud herregud om litt over en dag reiser jeg til Australia helt alene. Jeg er sykt spent og både stresse men også utrolig ivrig i å se hvor dette eventyret ender. Jeg skal ned til Sydney og den originale planen var å møte to venninner der nede som bor i Australia, men hun ene bommet på datoen og er på andre siden av landet. Så hun får jeg da ikke møt og hun andre må jobbe i Melbourne.

 

Derfor ble min plan plutselig å bo alene på et hostet i 4 dager før jeg tar toget ned å møter venninna mi i Melbourne i noen dager også tar toget opp igjen til Sydney og er der alene til jeg tar flyet hjem den 16 juni. Så dette er bare helt sykt. For det første jobber jo venninna mi så jeg får gå litt rundt alene på dagen når jeg er der, pluss at hele planen min om ting vi skulle gjøre sammen blir jo helt endret. Nå blir jo alt jeg gjør tatt veldig spontant. Så håper de jeg bor med på hostet er sosiale og vil henge med meg. Hvis ikke er jeg redd for hva jeg gjør.

 

Jeg skal bo på Mad Monkeyes og får heldigvis frokost inkludert, men må dele rom med 8 andre. Tror ikke jeg skal være så mye på rommet da så forhåpentligvis går det bra og kanskje jeg da blir kjent med noen som vil gjøre turist greier med meg. Skal hvert fall innom operaen, bondi beach og den store broen, pluss at jeg har veldig lyst til å ta en tur til blue moutains. Så nå er det bare og følge med så skal jeg oppdatere om min lille Australia utflukt. Ææææ er så spent. Har søkt som en gal på Pinterest for å få ideer på hva jeg kan drive med.

 

 

 

Første dag i hjemmetjenesten

Hei,

Har fått sommerjobb i hjemmetjenesten og i går hadde jeg min første opplærings vakt. Dette var sykt nytt å annerledes. De som jobbet der var super hyggelige vi var en blanding av sykepleiere, helsefagarbeidere og studenter. Hehe jeg går selvfølgelig under student kategorien. Hadde virkelig ingen erfaring med dette fra før, så var sykt spent og spesielt hvordan jeg ville takle alle inntrykkene, men gikk overraskende bra.

Jeg var med på en dagvakt. Vi begynte med et lite møte å utdeling av rute, jeg var selvfølgelig med en annen da dette var min første dag, men hun jeg var med var utrolig hyggelig å hjelpsom. Da vi fikk ruten å en telefon hvor alle pasientene vi skulle innom sto, hentet vi alle medisinene vi skulle ta med, før vi fant en bil å kjørte til førstemann. Skal selvfølgelig ikke skrive noe om pasientene da dette ikke er lov. Men merket at den første halvdelen av vakta sto jeg mest å så på og hun jeg var med gjorde mest av stellet da jeg selv syns det var litt ubehagelig, mens det å dele ut medisiner å lage mat gikk helt fint.

Når vi hadde vært hos alle pasienten, så vi om flere trengte hjelp før vi dro tilbake til lunsj. Her hadde vi et møte hvor vi delte om det var noe nytt vi måtte passe på med noen av pasientene. Da vi skulle begynne på runde nummer to måtte hun som hadde opplæring med meg dra, så da havna jeg med en annen jente på min alder som bare hadde hvert der i noen måneder.

Hun var veldig hyggelig å hjelpsom, men litt mer opptatt av å inkludere meg i arbeidet. Så i vakt to måtte jeg bli med på å gjøre stellet og tørke folk etter de har hvert på do, som jeg må si var litt rart og ubehagelig. Dette er selvfølgelig hva jeg føler og veit jo at dette kommer nok til å gå bra om en uke eller to. Er også bare så sykt redd for å gjøre noe feil eller krenke noen når man må hjelpe dem med å dusje. Dette er selvfølgelig sikkert noe jeg tenker mer på en de, da pasientene virket som oftest veldig komfortable og var utrolig hyggelige å forståelses fulle med at det var min første dag. Så ja del to av dagen fikk jeg virkelig tøyd litt av grensene mine, men er utrolig glad for at hun jeg var med bare dyttet meg ut i det. For har bare to opplærings vakter igjen før jeg må gjøre alt på egenhånd.

Ja dette var min første dag i hjemmetjenesten,før jeg fortsetter opplæring på mandag og har da min første kveldsvakt så er sykt spent på den da den er til kl 23 og jeg er som oftest i seng før det. Haha er litt mye av et A-menneske.

Foresten har urtene mine begynt å vokse så er gira på å få til en urtehage utover sommeren. Flere som har plantet urter? Eller ide til nye jeg kan plante?

Interessant treningsuke

Hei,

Forrige uke gikk i et sett, men var veldig hyggelig. Derimot ble det mye ny og annerledes trening pluss litt mindre enn vanlig, men det er vel sånn det blir nå i mai med alle disse fri dagene og greier. Begynte jo uka på hytta med noen venninner, så kom jo 17 mai og 19 mai hadde jeg bursdag. Så var det man kan kalle en hektisk uke. Uansett her er et lite sammendrag av min treningsuke .

Treningsuke 20

Mandag

Var vår første ordentlige dag på hytta, så da sto vi jentene opp og tok en liten joggetur ned til stranda ca10min hvor vi kjørte en kjapp hit-økt før vi gikk hjem. Vi kjørte 15 armhevinger, 15 knebøy, 15 mountain climbers og 15 burpees. Med tre runder, men man kan selvfølgelig kjøre flere.

Tirsdag

Begynte vi dagen igjen med en liten jogge tur på litt under 5km. På kvelden kjørte vi derimot en styrkeøkt av funkygine vi fant på YouTube, så var god å sliten i kroppen etterpå.

Onsdag

Skulle vi reise hjem så tok samme løpe runde som dagen før, mens resten av dagen gikk med på å sitte i en bil.

Torsdag

Ble selvfølgelig en hviledag da vi feiret 17 mai.

Fredag

Hviledag, Hehe var litt døende etter 17 da vi hadde vært våkene til kl 5.

Lørdag

Dro jeg og noen kompiser til klatresenteret og var der i noen timer, var sykt irriterende for klarte nesten min første rød buldrer, falt bare ned på nest siste tak. Så håper på å klare den neste gang.

Søndag

Hehe enda en hviledag da vi tok det litt ut på byen kvelden før.

Er det fler som faller ut av sitt vanlige treningsmønster nå som det er så mye helligdager i mai?

Uansett ha en strålende uke og nyt det fantastiske været.

19.05.2018

Hei, 

I dag har jeg bursdag så i den anledningen bestemte jeg meg for å lage noen gulerot cupcakes jeg skal ta med på bursdagsfeiringen etterpå. Gleder meg sykt da vi skal både grille å spise kake i fin været. 

Ingredienser: 

Cupcakes: 

3 stk egg

200g sukker 

75g smør

150g hvetemel 

2 ts kanel 

1ts bakpulver 

1/2 ts vaniljeessens 

2 stk revet gulrot 

1ts lime saft 

Ostekrem:

100g smør 

75g kremost naturell 

150g melis 

 

Fremgangsmåte: 

Begynn med å sette ovnen på 175 grader. Deretter pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis.

Smelt smøret og la det avkjøles før det tilsettes i eggedosisen. 

bland inn resten av ingrediensene utenom gulerøttene og rør det forsiktig sammen. 

Tilslutt vend inn gulerøttene forsiktig og rør det rolig sammen før du fordeler røren i cupcakesformene. (ca12)

Stekes på 175 grader i 15-20 min. 

Mens du steker cupcakene kan du lage ostekremen. Da blander du bare smør, melis og kremost sammen til du har en deilig ostekrem. 

Avkjøl cupcakene og topp dem med den deilige ostekremen. Vipps har du gode cupcakes du kan ta med på fest. 

 

  

 

Liten hyttetur med venninner

Hei,

Håper alle har hatt en god start på uken. Jeg og noen venninner dro ned på hytten til familien min på søndag og kom hjem i dag og det var bare så utrolig deilig. Merket det var et perfekt tidspunkt å komme seg vekk fra lesesalen og heller lese i solen sammen med noen venninner og hjelpe hverandre med oppgaver.

Grunnen til at vi dro ned på hytta i Lysekil var får å komme litt unna skolen men samtidig lese til eksamen da den er om en uke. Æææ hjelp. Neida noen ganger tror jeg bare det er sykt digg å komme seg litt vekk fra alt og bare roe ned litt. Eller vil vel ikke si vi roet helt ned. Begynte alle dagene med en liten joggetur før frokost og lesing. Hunden var også med på hytta så vi tok litt pauser hvor vi lekte med Lukas som han heter. Når vi følte oss fornøyd avslutter vi som oftest dagene med en tur på stranden og badet litt. Hadde også en liten styrke trening den ene dagen før vi badet. Så var bare sykt digg å lese pluss slappe av på stranden å bare bruke litt kvalitetstid med venner. Vi avsluttet alltid kvelden med grilling og kort spill og hadde til å med en liten runde med just dance. Så det brakte tilbake minner fra barndommen.

Anbefaler virkelig alle å bare ta en ordentlig venninne helg. Var bare så utrolig koselig og føler det alltid fører folk nærmere. Her kommer et litte bilde fra stranda 🙂

Og i morgen er det 17.mai så nå skal jeg ta en ansiktsmaske og rydde huset før jeg får gjester ril champagne frokost.

Blod smak på CrossFit

Hei,

Nok en uke har gått som betyr at nå er det bare er to uker til eksamen, hjelp. Hehe neida går sikkert bra. Derimot har jeg fått trent bra denne uken, og fordi det har vært så mye bra vær har det hvert utrolig deilig å jogge ute. Så nå er jeg nettopp ferdig med en yogaøkt, å skal reise på hyttetur med noen venninner om en time. Som jeg har gledet meg til hele uken.

Treningsuke 19

Mandag

Begynte uken med en intervalløkt på 30 min. Da kondisen må opp til jeg skal løpe xrun. Etterfyll med en yogaøkt for å tøye ut.

Tirsdag

Var det på en igjen med CrossFit denne gangen kjørte vi en økt får å hedre en gamle krigs soldater Wes. Denne økta var helt jævlig hadde blod smak i munn etter bare 10 min. Vi begynte med å løpe 800-meter med 10kg vekt skive, deretter 10 runder med 5 pull ups, 5 knebøy med kettlebell, 4 box jump butpees også avslutter man med 800-meter med 10 kg vekt skive. Så man kan si jeg var god å sliten. Etter dette måtte jeg jo selvfølgelig en tur på klatresenteret da det er klatre tirsdag, men ble ikke så mye klatring var litt vell sliten.

Onsdag

Startet jeg dagen med å jogge meg en liten runde på 5km da det var så nydelig vær. Derimot ble det en styrkeøkt på kvelden med en venninne, med fokus på hele kroppen. Økta ligger i forrige treningsuke innlegg.

Torsdag

Dro jeg og noen venner ned til en liten treningspark på strandtoget å lekte oss litt med apparatene, var mer gøy enn en treningsøkt, men vi avsluttet med seks spurter mot hverandre og det merket man i beina. På kvelden ble det en liten skogstur med bading. Så nå har jeg endelig fått tatt årets første bad.

Fredag

Ble det endelig en dag tilbake på klatresenteret nå har det kommet en haug med nye buldrer som var sykt gøy å prøve seg på. Gleder meg allerede å få kommet tilbake å jobbet videre med dem.

Lørdag

Startet jeg dagen igjen med en løpetur, men denne gangen var det intervall trening igjen. På kvelden var det igjen styrketrening med en venninne, hvor vi satt fokuset på overkropp.

Søndag

Er det hviledag, selvom jeg tok litt rolig yoga, da kroppen føltes litt vel stiv i dag tidlig.

Min lille vegetar versjon av pasta bolognese

Hei,

Tenkte jeg skulle dele en ny oppskrift. Denne gangen er det spagetti med tomatsaus. Vegetar versjon. Det variere selvfølgelig alltid hva slags grønnsaker jeg putter i tomatsausen og føler liksom alle grønnsaker passer til tomatsaus, men dette er da en liten variasjon av pasta bolognese. Hadde også litt vårløk på toppen da den måtte spises opp. Dette trenger man da selvfølgelig ikke.

Ingredienser:

250g sjampinjong

1 boks kidneybønner

1 boks hakkede tomater

2 gulrøtter

1 løk

2 hvitløksfedd

2vårløk

Salt, pepper, oregano/basilikum etter smak

Pluss ønsket mengde spagetti

Fremgangsmåte:

Hell litt olje opp i pannen, varm opp på middels varme, mens du kutter opp hvitløk, løk og sjampinjong.

Stek løk, hvitløk og sjampinjong, mens du skreller og kutter opp gulrøtter.

Tilsett gulrøttene, bønner og hakkede tomater.

La det små koke på middels varme, mens du smaker til med krydder.

Kok opp pasta, mens tomatsausen putrer i ca 10 min.

Til slutt kutt opp vårløk og rør det inn i tomatsausen.

Vipps så har du en enkel og god middag.

Dette passer perfekt å lage på travle dager, går relativt fort og passer som oftest til tre personer. Gjerne fortell meg hva dere syns, om noen velger å prøve den ut. 🙂

Hehe hadde også bitte litt grønnkål på toppen, da dette også var rester fra kjøleskapet som måtte bort.

Urter for våren

Hei,

I dag begynte dagen helt fantastisk med en joggetur ute i det fine været. Før det gikk videre til skolen og eksamenslesing. Uansett det jeg egentlig ville nevne var at jeg dro ned på plantasjen og kjøpte meg ett lite sett for å plante urter. De hadde flere forskjellige, men fant ut at det var greit å begynne med tre forskjellige urter i starten. Så nå er jeg sykt spent på om dette kommer til å gå.

Har alltid hatt lyst til å ha ferske urter på benken jeg kan bruke til matlaging, men dreper de som oftest. Så nå håper jeg at disse spirer å holder seg. Var også super enkelt å fikse da både jord, frø og merkelapp fulgte ned i den lille pakken jeg kjøpte. Hva med dere, fler som har begynt å plante til våren?

Gikk overraskende bra på treningsfronten

Hei,

Nå har nok en uke godt, og denne uken gikk det overraskende bra på treningsfronten. Har selvfølgelig sittet mye å lest til eksamen, men har vært ekstra deilig denne uken å koble av med noen gode treningsøkter. Så her kommer et litt sammendrag av ukas økter.

Treningsuke 18

Mandag

Gikk det i god å gammel styrketrening. Varmer opp 10 min på mølla før jeg kjører:

Beinpress 8-10rep x3

Legg extension 8-10rep x3

Knebøy med vekter 8-10rep x3

Utfall med kettelbell 8-10rep x3

Hip trust med strikk 15rep x 3

Benkpress 8-10rep x3

Nedtrekk 8-10rep x3

Roing 8-10rep x3

Flyes 8-10rep x3

Trisep i kabel 8-10rep x3

Bicep crul 8-10rep x3

Avslutter som vanlig med noen runder av pullups

Tirsdag

Ente med hjemmetrening da klatresenteret var stengt. Kjørte en av øktene til funkygine så var god å sliten etterpå. Avsluttet derfor med noe rolig yoga i 20 min.

Onsdag

Var det på tide å få løpt noe ute. Ente derfor med en liten intervalløkt i strålende vær. Når jeg kom tilbake avslutter jeg også denne økten med yoga i 20 min.

Torsdag

Ble det endelig en tur i klatreveggen hvor vi øvde oss på noen buldrer. Var satt opp en del nye, hvor vi klarte de fleste som var gule og blå. Dette var utrolig gøy. Elsker når det kommer nye ruter.

Fredag

Ble det en hviledag. Eller kan godt regne shoppingen min i Oslo som en liten økt :p

Lørdag

Var jeg tilbake på treningsentre med enda en god styrke trening denne mer fokus på rygg og bryst. Dette trente jeg med en venninne så husker dessverre ikke alle øvelsene, da vi byttet på å velge annen hver øvelse.

Søndag

I dag var vi tilbake i klatreveggen, denne økten gikk litt sakte da jeg var litt sliten fra lørdagen. Så klarte ikke alt jeg hadde lyst til. Derimot når jeg kom hjem lurte venninna mi om jeg vil bli med på en yoga økt. Den gikk veldig bra og merket det var deilig å avslutte uken med litt yoga.

Der har vi treningsuka mi. Håper dere andre også har hatt en fin uke.

Plukket 16 sekker med plast.

Hei,

I går var jeg med friluftsgruppa her på høgskolen i Lillehammer. Med å rydde stranden for plast med aksjonen hold Norge rent. (Strandrydde dagen) Det var veldig morsomt og sosialt, men samtidig sykt fælt å se hvor mye plast vi legger fra oss i naturen.

Vi var vel en liten gjeng på 14 stk og tilsaman plukket vi 16 fulle søppelposer med plast. Det er helt forferdelig hvor mye plast vi legger fra oss. Dette ga meg en sykt eye opening på hvor mye plast som finnes. Så skal selv nå prøve å bruke litt mindre plast og definitivt kjøpe meg et handlenett istedenfor å bruke plast poser.

Anbefaler derfor alle til å ta med seg en pose og rydde litt rundt der man bor neste gang man går seg en tur. Eller ta med noe av søpla du ser, neste gang du er i skogen. For det er først når du legger merke til det, du innser hvor mye plass og søppel vi faktisk kaster fra oss i naturen.

Dere kan også lese mer om det på hold Norge rent. Står sykt mye interessant der, synes værtfall jeg.

Uten om det håper jeg dere får en fin dag.

Bilde er tatt fra Google