Wok med sjampinjong

Hei,

Nå er jeg tilbake fra Australia og hverdagen begynner å ta litt form igjen. Noe som er litt digg. I tillegg går dagene i et sett med turnus fra hjemmetjenesten. Så på grunn av det er jeg glad i å lage noe godt å enkelt til middag. Derfor tenkte jeg å dele en wok oppskrift for to med sjampinjong, som jeg ofte lager til meg selv og tar med restene i matpakken dagen etter da det alltid er digg å ha med på kveldsvakter.

Ingredienser

250g sjampinjonger

2 gulrøtter

1 paprika

1 løk

1/2 brokkoli

2 never spinat

Lim saft

Soya saus

Fremgangsmåte

Kutt sjampinjongen i to og ha dem i en stekepanne med litt olje. Stek på middels varme, mens du skreller å kutter gulrøtter på langs. Ha gulrøttene oppi sammen med sjampinjongen.

Kutt opp løk, brokkoli og paprika. Ha alt over i stekepannen og steke grønnsakene på middels/høy varme.

Tilsett spinat og rør om før du tilslutt tilsett litt lime saft og så mye soya saus du ønsker, og blander det godt inn.

Serves med ris.

Dette er en super enkel oppskrift og wok er alltid like godt i matpakken dagen etter. Du kan selvfølgelig også ha oppi noe kjøtt om man ønsker det.

Håper dere alle har en fin ferie og nyter sola.

En uke i Melbourne

Hei igjen nå har jeg nettopp vært en uke i Melbourne og det var fantastisk. Jeg dro ned ditt for å møte venninne min og feire bursdagen hennes. Byen er så kul og har alle disse gjemte barene og Café’er pluss så mye kul gatekunst, man bare må sjekke ut mens man er der nede. I tillegg er det kjent som Australias mat mekka og du kan seriøst få mat fra hvilket land du ville. Spiste så mye digg, men tenkte at isteden for å dele fortelle alt jeg har gjort skal jeg heller bare dele en haug av bildene jeg tok.

Var utrolig mange kule gater vi gikk inni for å se på gate kunst, men den mest kjente var hosier lane, der kommer det flere kjente kunstnere og maler veggene. Så det er nye bilder hver uke noe som er utrolig kult og gjør gatene aldri kjedelig.

Hehe spiste på en koreansk resturantene så dette var vist en kjent ris rett fra Korea.

Brigthon beach houses var et must å se når jeg dro til Melbourne. Det er små hus malt i alle farger langs kysten. De solgte jo til å med rainbow is som gikk i et med husene.

Etter vi hadde godt langs beach house’ne gikk vi kysten videre i 2t til vi kom til enden. Her kunne man se pingviner ved solnedgang så vi satt oss på en koselig restaurant hvor de serverte sykt god sjømat også fikk vi sett både pingviner og en utrolig fin solnedgang. Fikk dessverre ingen bilder av pingvinene da det var sykt vanskelig å få noen bra i mørket, men de var utrolig små å søte.

Jeg og noen folk jeg møtte på hostelet sørget også med å få med oss en AFL-game da det er australsk fotball og var utrolig morsomt å se på selvom jeg ikke kunne noen av reglene.

Dro også en tur til shine of remeberance dette var et moment bygg for å hedre krigere under første verdenskrig. Gikk også forbi en syk søt cupcakes café så måtte inn ditt å kjøpe meg noen.

Det var også utrolig høy salt tilstand i noen av vannene, mens jeg var der, så jeg og venninna mi gikk til en park for å få bilder av en rosa innsjø. Det syns ikke så godt på bilde, men vannet var helt rosa

Tok også en dag innom den botaniske hage. De hadde sykt mange kule planter og hadde lagd temaer rundt i parken hvor de hadde lagd mini skoger fra forskjellige steder i verden som du kunne gå gjennom.

Gikk også en tur innom national biblioteket det var enormt og hadde en utrolig kul utstiling om bøkenes evolusjon. Er kanskje litt nerdete, men er utrolig glad i å lese så for meg var det en morsom utstiling å få med meg, pluss at den var gratis.

Ente opp med å avslutte turen på en vietnamesisk resturantene med venninna mi før jeg tok nattoget tilbake til Sydney. Hvor jeg skal være i tre dager før jeg reiser hjem. Har også brukt en dag på et kjøpesenter så skal få tatt noen bilder av hva jeg har kjøpt så dere kan se det. De hadde sykt mange kule butikker her nede, dessverre er det vinter så har ikke fått så mange kule sommerklær. Derimot er jo nesten alle sommerklær på slag som er sykt flaks.

Håper dere alle har en fin helg videre.

Tre hele dager i Sydney

Hei,

 

Nå er jeg halvveis i min lille reise til Australia. Så er i Melbourne at The moment, men har også vært i Sydney før jeg kom hitt så tenkte jeg skulle dele litt av hva jeg gjorde ut av mine tre dager i Sydney. Drar tilbake på slutten av ferien så rekker heldigvis å se litt mer for byen var så stor og kul.

 

Hehe var vel egentlig i Sydney i fire netter, men kom så seint den første dagen og var så jetlagd at jeg bare gikk rett til sengs selvom alle de jeg bodde mex på rommet på hostellet gikk ut på byen. For å si det sånn jeg klarte å ta ut 1000dollar da jeg tenkte jeg tok ut kroner det tilsvarer over 6000kr. Så var litt vel mye cash og putte i veska :p

 

Så dag 1 sto jeg opp tidlig og gikk til frokost og møtte noen sykt koselige amerikanske jenter som jeg ble med resten av dagen. Vi gikk først bondi beach walk. Som var sykt fin. Før vi fant en koselig cafe og spiste smoothie bowl til lunsj som var sykt godt.

Etter vi hadde spist dro vi inn til byen og fant en outleet med designer klær som viste seg og være litt for dyrt for vårt budsjett. Men var gøy og titte før vi igjen tok bussen helt inn til sentrum og gikk gjennom shopping gata, men nesten alle butikkene i Sydney sentrum er designer butikker så ble ikke akkurat noen handel, men de hadde et sykt kult senter inne i en gammel bygning. Het Queens Viktoria er så vært å dra ditt om man drar til Sydney en gang. Etter dette spiste vi middag på Nandos. Før vi fikk med oss vivid festival som er en stilig lys festival i byen hvor du går en runde og de har masse lys show pluss at hele byen bare lyser opp. Så når vi kom hjem denne kvelden sov jeg godt ta jeg definitivt var sykt jetlagd.

Dag 2 var vel så hektisk som den første, da jeg selvfølgelig klarte å knuse mobilen min og måtte fikse den før jeg kunne begynne dagen. Derimot med fikset mobil var jeg på sightseeing alene, da de andre hadde alt sett operaen og broen å sånne turist ting og jeg ville også gjerne få sett det. Begynte dermed turen med å gå gjennom den botaniske hage og innom national biblioteket da de hadde en bilde utstiling. Var heldig med at det var sol denne dagen så satt i hagen en stund og leste boken min før jeg gikk videre å så operaen og fant meg et sted å spise lunsj. Etter lunsj gikk jeg forbi en gammel katedral så gikk inn ditt å tok en titt, da jeg elsker arkitekturen på gamle bygg. Så gikk det videre til Habour bridge. Var overraskende langt å gå men var sykt kult når jeg kom ditt, orket ikke å gå hele veien over da jeg da måtte ha gått hele veien tilbake også. Så gikk litt utpå før jeg snudde, må også si jeg fikk sykt høyde skrekk der oppe. Deretter gikk jeg en tur innom observatoriet før jeg gikk for å finne middag. Ente med å hå til et koselig område kaldt The rocks for å finne et sted å spise middag. Er et utrolig fint område om du er interessert i litt gamle bygg og historie, men ble litt dyrt å spise der selvom jeg bare havna på en italiensk restaurant og bestilte pizza. Deretter tok jeg toget rett hjem til senga.

Dag 3 den siste dagen min, var jeg med de amerikanske jentene til blue mountains. Så vi tok toget i to timer for å komme frem. Vi brukte dagen med å gå opp fjellet og utforske forskjellige stier til forskjellige utsikt poster. Det var en sykt fin tur og fjellene var fantastiske må være sykt kult å klatre opp de. Vi var også utrolig heldige med været. For begynte å regne når vi kom, men sluttet da vi kom til stien også begynte det ikke å regne før vi kom tilbake til byen vi gikk fra. Vi ente med å spise middag på en koselig liten restaurant i byen før vi tok toget hjem. Og møtes vi igjen på kvelden til open mic. Hvor flere sang og det var en veldig koselig siste dag før jeg reiste til Melbourne og de reiste nord.

Så har vært noen utrolige kule dager i Sydney og nå er jeg i Melbourne for å møte en venninne som jobber her, så gleder meg til å reise videre og utforske mer.