Familietur i Frankrike

Hei håper alle har hatt en fin ferie så langt, nå er vel felles ferien over. Her er går det værtfall i mest jobb, men har fri nå til helgen så da skal jeg en tur til Trondheim. Som jeg gleder meg til da jeg aldri har vært der før. Blir utrolig hyggelig å møte en venninne jeg studerer meg og se hvor hun bor pluss alle andre turist ting man må få med seg.

 

Derimot tenkte jeg å dele noen bilder fra familieturen vi hadde i Frankrike da vi reiste litt rundt, men det beste var når vi var en uke litt ovenfor Nice i en by kaldt St-Jannet. Der bodde vi et stort hus med en annen familie og hadde eget svømmebasseng som var utrolig deilig, man kunne bare bade å ligge på solsenga og lese. Vi fikk også godt litt fjellturer og sett noen av de små byene rundt som var utrolig koselige.

 

Vi bodde også på en seilbåt noen av dagene som jeg syns var litt vel intenst, men var en morsom opplevelse pluss byen vi hadde båten i så ut som Kardemommeby noe som var litt morsomt.

 

Så her kommer et lite bilde dryss av ferien.

Et lite nattbad måtte til, da bassenget lyste opp på natta

Vi måtte også selvfølgelig finne ut av hvor mange personer vi kunne få opp på en flyte madrass. Hehe ble totalt 5 personer og veldig intimt :p

Noen bilder fra byen vi bodde i

Var utrolig fin utsikt fra toppen av fjelltoppen, men et helvete å gå opp spesielt når du går med altfor spreke gutter som nesten bare løper oppover uten å se det minste sliten ut. Så er stolt av meg selv som i det hele tatt kom meg opp, og klarte å henge på disse gutta så vidt.

Bilde av et lite fossefall vi gikk til en dag. Dessverre var det ikke lov å bade der, da det var fare for steinras

Prøvde til å med å spise snegler :p

Var til å med en dag i Marokko og så de sykeste båtene og bilene, men var nok en litt for dyr by for meg.

Et lite bilde av seilbåten vi sov på

I Port Grimaud hadde de også verdens beste is

Måtte også prøve meg på litt sjømat når vi først bodde ved kysten. Det var de også utrolig gode på.

Vinsmaking i Italia

Hei igjen,

Nå har vi nettopp hatt to dager i Italia og kommet oss til huset vi har leid utenfor Nice sammen med et annen vennepar av oss (familien). Dagene i Italia var utrolig varme og besto av mest vinsmaking. Mamma og pappa er ekstremt interesserte i vin. For første gang var dette faktisk morsomt for meg også da jeg er gammel nok til å smake.

Første dagen kjørte vi bare nedover fra Anecy til Italia hvor vi skulle bo på et fint hotell i en liten by kaldt Saint-Vincent. På veien kjørte vi gjennom byen Clusaz, som hadde masse slalåm anlegg og så ut som en utrolig kul vinterby. Her var planen å ta en gondol til toppen av hoppbakken og kjøre dresin ned fra fjellet. Dessverre var banen stengt. Så vi kjørte videre.

Derimot stoppet vi i chamonix for her gikk det ann å ta en gondol til toppen av en slalombakke. Fy fan den gondolen gikk rett opp så var litt små nervøs og gjorde det ikke akkurat bedre at den stoppet i noen minutter før den fortsatte til toppen. Hehe spesielt med en mor med høydeskrekk og en far med klaustrofobi, vi barna var jo roligere en forelderen våres. Utsikten derimot var sykt kul da vi var 2500 meter over havet. Syns nok ikke så godt på bilde, da det var overskygget da jeg tok bilde, men var utrolig fin natur.

Tilslutt på kvelden kom vi fram til hotellet vi skulle sove på for natta og spiste ekte italiensk pizza og avsluttet dagen med både en treningsøkt med broderen og litt spa med resten av familien.

Dag 2 begynte med en utrolig digg hotell frokost, før vi kjørte videre ned til Alba. Da vi hadde sjekket inn på hotellet dro vi å spiste før vi kjørte til Barbaresco for å prøve oss på litt vinsmaking. Følte mamma og pappa hadde full kontroll på hva de drev med, jeg derimot bare drakk den vinen jeg fikk. Er nok ikke helt der at jeg klarte og smake så mye forskjell på rødvin enda, men prøvde så godt jeg kan. Vi gikk også til toppen av et liten utsikt tårn, hvor vi fikk fantastisk utsikt over vinrankene. Deretter avsluttet vi turen med å dra tilbake på hotell og ta en liten tur i byen for å finne restaurant for middag. Det ble selvfølgelig en resturantene med TV for familien må jo følge med på VM.

Neste dag gikk på å sjekke ut av hotellet, sette seg i bilen å kjøre mot Nice og selvfølgelig en liten tur innom noen småbyer, hvor vi prøvde oss på litt mer vinsmaking. Og mer nydelig utsikt fra La Morra. Så nå er vi i huset vi har leid utenfor Nice og her er det så digg. Vi har eget svømmebasseng så nå gleder jeg meg til å ligge litt foran bassenget, uten å sitte i bilen på noen dager.

Håper dere andre også har en fin ferie videre, hva har dere gjort så langt?

Herregud måtte bare ta bilde av taket på hotellrommet i Alba. Var bare utrolig lekkert.

Mamma litt full i Anecy

Hei,

Nå er det en liten stund siden sist. Ble plutselig veldig travelt på jobb også var det rett med familien på hytta før vi tro ned på ferie i Frankrike. Så har vel egentlig ikke så mye å klage på. Da jeg kom til Frankrike har jeg vel egentlig bare koplet helt ut og glemt denne bloggen litt. Uansett nok vass tenkte jeg skulle dele litt om min familiene ferie her i Frankrike.

Vi begynte ferien med å fly ned til Lion før vi kjørte ned til Anecy og var der i to dager. Det er en utrolig fin liten by og den er veldig kjent for god mat. Så vi spiste utrolig godt mens vi var der. På bursdagen til mamma dro vi ut på en fin resturantene og spiste et tre retters måltid, noe som var utrolig digg. Pluss at mamma ble litt full, noe som jeg aldri har opplevd før men var ganske morsomt.

Hadde en risotto med reker til hovedrett som er en kjent rett for Anecy og var utrolig god.

Mamma hadde leid oss to rom i en leilighet, hvor jeg å brødrene mine delte et og mamma og pappa hadde et annet. Rommene var utrolig fine, men døren inn til badet var lagd av tre og hadde vinduer inn så var ikke utrolig mye privatliv der du gikk på do, noe som føltes litt merkelig. Derimot var hun vi leide av utrolig koselig og vi fikk servert ordentlig fransk frokost begge dagene, med croissanter, baguetter og ny presset juice. Hun hadde også vært tidligere syerske for Dior sine brudekjoler så det var utrolige fine bilder av brudekjoler rundt i leiligheten og alt man kunne vare å drømme seg bort til den gangen man har sitt eget bryllup forhåpentligvis.

Litt dårlig bilde, men bare så på døra til badet. Her her det ikke snakk om mye privatliv

Brukte også en av dagene til å leie båt og kjøre ut på innsjøen og bare nyte det gode været og badet en del, pluss at vi la oss på stranda på kvelden. Og gikk litt rundt i gamle byen. Som kun tar rundt 1t så for oss var det perfekt med 2 dager da man ikke trenger noe mer siden byen er så liten. Nå har vi reiste vidre til Italia og skal være der i to dager før vi skal en uke til Nice.

Så kommer nok flere ferie bilder.

Håper dere alle har en utrolig fin ferie, og rop ut om dere har noen tips til hva man kan gjøre i Nice, eller hvordan ferien deres går.