Treningsuke 39

Hei,

Denne treningsuken har vært litt her og der og uten struktur. Hadde jo en fjelltur denne helgen så de vanlige klatre øktene og styrketreningene utgikk denne uken dessverre, som først gjorde litt vondt i hjertet, men den var en utrolig fin tur som gjorde uoppfordret det. Er jo mye deiligere å være ute i norsk natur, enn inne på et styrkerom.

Mandag

Begynte jeg dagen som vanlig med en joggetur, og på kvelden ble den som alltid en fin tur med turgruppa her i Lillehammer. Denne gangen var nok turen litt lenger enn vanlig da vi gikk en runde til birkebeinerstatioen og hjem. Dette tok litt over 3t så var nok litt lenger enn planlagt.

Tirsdag

Var det ny dag med klatring og jeg fikk både prøvd meg på noen nye buldre pluss at jeg klarte en 7- i veggen med kun to fall som ga en fin mestringsfølelse. Så håper på og kun ha et fall neste uke.

Onsdag

Ente med en hviledag da pole ble avlyst siden treneren var syk.

Torsdag

Hadde jeg litt dårlig tid men fikk kjørt en hit økt på stuegulvet i 30 min. Som ga meg et relativt godt endorfin rush.

Fredag

Startet turen for Rondane. Så da parkerte vi på spranget og gikk til Rondvassbu og følte dette ble en liten økt, når du må gå med tung sekk i 1.5t.

Lørdag

Prøvde vi oss på Rondeslottet, men måtte dessverre snu før vi nådde toppen da været var for dårlig. Derimot skal jeg ærlig innrømme at jeg kjente syre i lårende de siste bakkene før vi snudde, for vi gikk i snø og på glatte stener som gjorde at vi konstant mistet bakkekontakten. Så turen ble på ca 5t, men var fortsatt gøy og ha prøvd og fjellene var sykt vakre.

Søndag

Gikk vi tilbake til bilen med våre tunge sekker og kjørte hjem. Tipper vi alle ligger utslått på hver vår sofa.

Skal legge ut et innlegg om Rondane turen litt senere med masse fine bilder.

Flere som har vært på fjelltur i helga?

Da er vi klare for fjelltur

Herregud hjelp om tre timer så tar jeg turen opp på fjellet. Er sykt stressa for å kjøre da jeg hørte det har snødd en del i natt, også har jeg nesten aldri kjørt denne bilen på vinterføret. Så dette blir spennende spesielt siden det skal sitte på to utvekslingstudenter som aldri har opplevd norsk natur før i bilen, men gleder meg til å vise dem Rondane og hvor fint norsk natur kan være.

Hehe så grunnen til at jeg skal på denne turen er fordi jeg er turleder for friluftsgruppa i Lillehammer. Så vi arrangere da turer i skogen og nærområdet hver mandag også en gang i blant litt større turer. Derav denne Rondane turen nå i helga. Så er sykt spent for meg og to andre skal ha med oss 16stykker på tur. Derimot tror jeg det kommer til å gå bra, så lenge jeg får kjørt trygt opp. For er spådd litt dårlig vær i dag, men i morgen er det spådd sol så da blir sikkert turen til Rondeslottet fantastisk. Så blir det vel bare å kjøre rolig hjem på søndagen.

Vi skal jo også lage alle måltider i stormkjøkken så det blir også spenne for har ikke gjort det så mye før, så blir spenne denne helgen men gleder meg til å komme opp på fjellet, og kjenne fjelllufta. Pluss at jeg skal ha med hunden min så det blir bra. Stakkaren har jo løpt frem og tilbake til døra hele tiden mens jeg pakket sekken så er nok litt vel redd for å ikke kunne bli med.

Men nå er vi klare og skal bare ha en liten forelesning før vi drar.

Ovnsbakt laks med poteter og brokkoli

Hei,

Håper alle har hatt en fin uke så langt. Denne uka har vært sykt hektisk så langt. Tenkte derfor å dele en oppskrift på ovnsbakt laks som går super fort å lage, også kan man bare gjøre alt annet, mens den står i ovnene. Noe som er fantastisk spør du meg.

Oppskriften passer til en person.

Ingredienser

4 poteter

1/3 brokkoli

1/4 løk

1 hvitløksfedd

5 cherrytomater

1 laksefilet

1/2 sitron

Salt og pepper

Olivenolje

Fremgangsmåte

Sett ovnene på 180 grader.

Kutt opp løk, poteter, brokkoli, cherrytomater og fin hakk hvitløk.

Ha alt over i en ildfast form, hel over litt olivenolje, salt og pepper.

Bland alt godt sammen, og sette det inn i ovnene i 20 minutter.

Når det er ferdig ta det ut av ovnene.

Legg laksefilet i den ildfaste formen sammen med grønnsakene og press 1/2 sitron over blandingen.

Sett alt tilbake i ovnene i 15min, eller til laksen er gjennomstekt.

Det positive med denne retten, er at om dere er fler er det bare å ha oppi flere laks og mer grønnsaker. Så bare å prøve denne retten om man har dårlig tid, for ta kan man for eksempel lese pensum mens den står i ovnen. Hehe værtfall det jeg gjorde.

Håper alle får en fin uke videre, så snakkes vi 🙂

Treningsuke 38 nytt styrkeprogram

Hei,

Da er en ny uke i gang og jeg gleder meg til helgen for da skal jeg på fjelltur til Rondane. Derimot betyr jo det at jeg ikke får gjort alle treningsøktene som jeg pleier, spesielt nå som jeg startet nytt styrkeprogram forrige uke, og var litt gira på å gå opp i vekter denne uken. Men tror nok bare jeg får nøye meg med en økt. Så får jeg komme sterkere tilbake. For velger mye heller en fjelltur opp Rondane enn en økt på treningssenteret. Forrige uke gikk faktisk kjempe bra på treningsfronten da jeg fikk en del fritid så fikk puttet inn litt av hvert av økter.

Mandag

Begynte jeg dagen som vanlig med en joggetur, denne gangen kjørte jeg en intervalløkt. Også på kvelden ble det som vanlig en tur i skogen med turgruppa her oppe i Lillehammer.

Tirsdag

Var det klatring som sto på agendaen og denne gangen klarte jeg endelig en løype som jeg har slitt litt med uten å falle, så var superfornøyd. Så regner med å prøve meg på grad 7 i veggen neste gang. Så krysser fingrene for at dette går.

Onsdag

Startet dagen med en joggetur sammen med en venninne som alltid er like koselig. På kvelden var det ny time med pole. Denne gangen var det litt mer fokus på å være sexy, samtidig som vi jobbet med å stå på henda igjen.

Torsdag

Ente med en styrkeøkt med fokus på hele kroppen, jeg kjørte:

6×3 pullups

6×3 chins

10×3 roing

10×3 facepull

10×3 skulderhev

10×3 benkpress

10×3 knebøy med stang

10×3 utfall med stang

10×3 hip trust med stang

Fredag

Ble det enda en joggetur, denne gangen var dørstokk mila litt vel lang da det regnet som et helvete utenfor, men da var det bare å tenke på godfølelsen man får når man er ferdig å komme seg ut.

Lørdag

Var jeg først en tur innom klatre senteret og klatret litt, før jeg senere på dagen ble med noen venninner på treningssenteret å kjørte den samme styrkeøktene som på torsdag.

Søndag

Ble da til en rolig hviledag, med de fleste timene foran sofaen.

Håper alle dere andre også hadde en sporty uke

Hehe følte dette var litt meg på fredag

Lompepizza perfekt på late dager

Hei,

Her i går kom jeg hjem fra trening og var syk sulten på noe digg. Men hadde ikke akkurat så mye spenne i kjøleskapet, utenom noen lomper fra skogsturen på mandag. Så da fant jeg en oppskrift nettopp på hvordan man kunne lage lompepizza som var perfekt for å bruke opp restene jeg hadde, tenkte derfor å dele denne oppskriften med dere. Hvis man i de hele tatt kan kalde det en oppskrift.

Ingredienser

Lomper

Ost

Tomatsaus

Rester (jeg hadde sjampinjongen, løk og paprika)

Krydder man ønsker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader

Legg lompene på en rist med bakepapir

Ha på tomatsaus, ost og restene man vil på lompene, pluss krydder om man vil. Jeg brukte litt oregano.

Stek lompene i ovnen mellom 8-10 minutter

Så enkelt er nemlig dette og sykt godt, pluss at du kan egentlig ha på hva du selv vil. Så for en lat dag anbefaler jeg virkelig å prøve ut lompepizza.

Treningsuke 37

Hei,

Nå er enda en ny uke over så her kommer en liten oppdatering på hvordan denne treningsuken har gått.

Mandag

Begynte jeg dagen som vanlig med en joggetur på rundt 6km. På kvelden var det på den igjen med en tur. Denne gangen gikk vi en liten fjelltur opp Nevletoppen og så på nydelig natur.

Tirsdag

Var det på den igjen med klatring, denne gangen gikk det mer til sikring enn selve klatringen, men avsluttet økta med en liten pull ups konkurranse, så det var litt gøy.

Onsdag

Ble den en løpetur i skogen også som vanlig en pole dansing økt på kvelden. Denne gangen øvde vi en del på og stå på henda så var så sliten i overkroppen på slutten av timen.

Torsdag

Gikk det i en liten styrkeøkt for hele kroppen så kjørte:

8×3 pullups

8×3 chins

10×3 trisep i kabel

10×3 benkpress

10×3 rygghev

10×3 knebøy med stang

10×3 utfall bakover med stang

10×3 Hip thrust med vekter

Også avsluttet jrg økta med en liten mage finisher jeg fant på Instagram

Fredag

Ente det med en liten klatreøkt igjen

Lørdag

Dro jeg opp til hoppbakken i Lillehammer og kjørte noen trappe intervaller, før jeg senere på dagen ble med noen venner på tur i skogen

Søndag

Fikk jeg til enda en klatreøkt og denne gangen fikk jeg klatrert en del i vegg. Sammtidig som vi kjørte en liten pull up konkurranse på slutten av økta i dag også.

Håper dere andre også har hatt en super uke

Piff opp matpakka med et par matmuffins

Hei,

I denne ukens oppskrift tenkte jeg å dele en oppskrift på matmuffins. Jeg elsker og lage dette da jeg vil ha noe digg og næringsrik mat å spise etter trening eller mellom forelsininger da jeg fort blir litt lei av brødskiver. Veit jeg alt har delt en lignende oppskrift tidligere, men det er fordi jeg bare sverger til disse muffinsene og du kan gjøre så mye gøy med fyllet.

Ingredienser

2dl sammalt hvetemel grov

2dl siktet hvetemel

1dl lett kokt havregryn

1/2ts salt

2 1/2ts bakepulver

50g smør

2dl melk

1 egg

100g revet ost

2 vårløk

10 cerrytomater

Fremgangsmåte

Sett stekeovenen på 200 grader og sett frem muffinsformene på et brett. Jeg bruker et brett med 12 cupcakesformer

Bland sammen mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle.

Smelt smør, mens du visper melk og egg sammen

Sett smør til avkjøling og ha melkeblandingen i det tørre

Bland godt sammen og tilsett smøret

Skjør opp vårløk, tomater og riv ost.

Tilsett alt i deigen og rør godt. Fordel røren i muffinsformene

Stekes i midten av ovnen i 15minutter.

Så her har dere en super oppskrift på digge muffins og ha i matpakken eller så kan du også ta de med på tur, alt etter hva man ønsker.

Barnets fysiske utvikling fra 0-2år

Hei, Tenkte jeg skulle dele litt om det jeg har hatt om i utviklingspsykologi i det siste. Da jeg syns dette er et interessant og morsomt fag. Så det siste vi hadde om er barnets fysiske utvikling fra 0-2år, så tenkte å snakke litt om dette. Ikke at jeg er noen ekspert men syns mye av det vil lærer er veldig gøy, så kanskje noen av dere føler det sammen.

Det første vi hadde om er fordelene ungen har av brystmelk. Da brystmelken inneholder flere næringsstoffer som er med på og styrke barnets immunforsvar, det er også enklere og fordøye for ungen. Pluss at når moren frigjør brystmelk utløser hun også tilknytningshormonet Oksytocin som fører mor og barn tettere sammen. Melken skal også inneholde de viktigste næringstoffene barnet trenger og melken tilpasser seg barnets behov av sukker, fet proteiner og andre ting den trenger for å vokse og utvikle seg. Noen studier ser også en sammenheng mellom det og gi barnets brystmelk og økt intelligens, men det er ikke sikkert.

Barna vil også lære på flere forskjellig måter ofte ved imitasjon hvor ungen da vil imitere foreldre eller andre rundt og lære av. Nyfødte begynner ofte med å lære vi imitasjon. En annen måte og lære på er habituering da vil en gjentagende opplevelse av en stimuli, resultere i en lavere intensitet, frekvens og mindre respons fra gang til gang. Så om du hører en intens pipelyd vil man vende seg til den etter hvert og ikke tenke på den lenger. Klassisk betingelse er når en stimuli blir paret med en respons og du får en betinget stimuli. Et eksempel kan være at du spiser frokost hver dag kl 8 og vil da bli sulten litt før 8 hver dag. En siste måte barn kan lære gjennom er operant betinging hvor barn lærer av konsekvenser enten ved positiv eller negativ forsterking. Hvor adferd forsterkes ved positiv forstrekning som om ungen tegner en tegning og man sier «den var fin» vil da ungen fortsette og tegne. Negativ forsterkning kan være når du fjerner noe som kan for eksempel gi ubehag.

Et spebarn er også født med mye bedre sanser enn det man trodde før, ungen har nesten fult utviklet hørsel etter fødsel, og det er sånn den kjenner igjen moren da den har hørt stemmen hennes når ungen har lugget i magen. Lukt og smak er også godt utviklet ved fødsel og ungen har allerede mer preferanse på søte ting fremfor sure. Synet er det som er dårligst utviklet, men barnet vil utvikle dybde syn innen 3-4uker og utviklingen går fort fremover. Berøring derimot veit vi svært lite om, men det virker som om ungen er svært sensitiv til berøring. Berøring er også med på å minske stress hos ungen.     

Hehe så dette er en del av det jeg har lært i det siste håper noen av dere også syns det er litt interessant.  

 

   (bilde er funnet på nhi) 

Treningsuke 36

Hei igjen,

Håper alle har hatt en strålende uke. Jeg har vært sykt heldig med denne uken da jeg kun har hatt en forelesning og resten oppgave skriving. Så denne uken har det blitt mye trening som har vært litt gøy. For veit at den uken som kommer nå blir mye å gjøre, da det er tilbake med forelesninger hver dag, og mye lesing.

Mandag

Dro jeg på joggetur på morgen, også var det turmandag på kvelden. Så vi gikk en utrolig fin tur på en kultursti bak Fåberg kirke som tar ca 2t tilsamen.

Tirsdag

Begynte klatre tirsdag igjen, så da ble det en liten klatreøkt.

Onsdag

Var det en styrkeøkt på overkropp pluss en joggetur på kvelden sammen med brystkreft foreningen.

Torsdag

Hadde jeg morgen yoga deretter en veldig rolig dag

Fredag

Ble det en beinøkt jeg og en venninne fant på Instagramen til Christine Kamphaug. Den satt bra har vært støl i to dager, men anbefaler å prøve den ut.

Lørdag

Ente med en hviledag da hele dagen gikk for det meste til konfirmasjonen til kusina mi. De hadde den på en barneskole som var litt gøy da vi fikk låne gymsalen og ente med å spille volleyball i bunad.

Søndag

Gikk det i en intervalløkt hjemme i skogen med familiehunden så enten med 4×4 intervaller

Så føler denne treningsuka gikk bra, selvom pole dansinga ble avlyst denne onsdagen, men gleder meg til det begynner på igjen neste uke.

Så ente med en utrolig våt hund i dag

Perfekt comfort food: Pasta i ostesaus med blomkål

Hei,

I dag tenkte jeg å dele en enkel pastarett jeg lager, om jeg føler for litt ekstra comfort food. Den er super enkel og har lagd den så mange søndager hvor jeg føler meg litt hangover, eller de dagene jeg vik bare ha noe super enkelt men digg. For eksempel en litt tøff onsdag :p Oppskriften passer to personer.

Ingredienser

Pasta, mengde etter ønske

1 blomkål

1ss smør

1 ss hvetemel

1 del revet ost

2dl melk

Salt og pepper til smak

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele på middels varme og ha i melet. La det surre i 2 minutter.

Skru ned varmen og spe på med melk, rør godt for å unngå klumper.

La det koke opp under omrøring, mens du kutter opp blomkålen i små/middels biter.

Tilsett blomkålen la det koke i ca fem minutter.

Sett på pastaen til koking, etter anvisning på pakken

Skru ned varmen på plata til ostesausen og tilsett osten, la den smelte inn i sausen og smak til med salt og pepper.

Nå bør både pastaen og ostesausen være ferdig, og du har en super enkel og digg middag å nyte.

Noen andre som har en fast hangover matrett de pleier å lage ?