Treningsuke 42

Hei,

Håper alle har hatt en fin uke, min må jeg si har vært litt hektisk og jeg har nok vært litt lenger nede enn vanlig, men selvom jeg har en dårlig uke prøver jeg fortsatt og holde rutinene mine så godt som mulig. Derfor har det faktisk blitt en god del gode økter denne uken.

Mandag

Startet jeg uka som vanlig med en joggetur, denne gikk nok litt tregere en vanlig, men jeg kom meg gjennom. På kvelden var det på den igjen med en turmandag denne gangen gikk vi orientering.

Tirsdag

Tok jeg veien til klatresenteret, hvor det først gikk veldig dårlig da jeg nesten ikke klarte noen av de nye løypene, men selvtilliten tok seg opp når vi kjørte indianer som pull-up konkurranse på slutten, og jeg holdt ut til 9 pullups som er to runder lenger enn sist.

Onsdag

Ble det igjen joggetur med venninna mi og vi løper litt raskere hver gang noe som er litt digg. På kvelden var det pole, hvor vi øvde mye på forskjellige sitte posisjoner og jeg hadde blåmerker mellom låra i flere dager.

Torsdag

Kjørte jeg en fullkroppsøkt:

8×3 pull ups

6×3 chins

10×3 roing

8×3 benkpress

10×3 Trisep i kabel

10×3 skulderpress

10×3 knebøy med stang

10×3 markløft

10×3 Beinpress

Fredag

Ente det med en ny løpetur denne gikk mye bedre og fikk endelig løpt fem kilometer på under 30 min. Til sammen kom vel turen på 7.5km som er det lengste jeg har løpt her i Lillehammer tror jeg.

Lørdag

Var en rolig hviledag med litt pilates med fokus på mage i 15 min også litt yoga for å bare strekke ut kroppen.

Søndag

Havna jeg igjen opp i buldreveggen, men merker jeg må bli både bedre i eksplosivitet og teknikk for å komme litt lenger.

Skumle paier til Halloween

Hei,

Håper alle har hatt en fin uke så langt. Jeg tenkte og dele ukensoppskrift. Så nemlig et kult bilde på Pinterest av paier lagd som gresskar så prøvde meg på det, og ble positivt overrasket på resultatet for å si det sånt. Derfor tenkte jeg å dele resultatet med dere, da det viste seg og ikke være så vanskelig, også smakte de sykt god. Fikk også mye skryt av venninnene mine som kom på filmkveld den dagen, for de får deg i ordentlig høst stemming.

Ingredienser

Fyll

300g epler (tre stykk)

300g pærer (tre stykk)

3 ss sukker

2 ts vanilje sukker

4ts kanel

250ml vann

Bunn

500g mel

4ts sukker

1ts salt

250g smør

100ml vann

1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Jeg begynner med å lage deigen, så bland alt tørre sammen.

Deretter kna inn smøret til du får en kornete blanding og ha oppi litt og litt vann til du får en god deig.

Sett deigen i kjøleskapet i ca 30min.

Imens deigen er i kjøleskapet kan du lage fyllet.

Skrell og kutt opp epler og pære og ha det i en kjele.

Hel oppi vannet og ha i kanel, sukker og vaniljesukker.

La det koke og deretter skur ned varmen så det putrer til du får en god mos.

Nå som alt er klart kan man begynne og lage eller forme paiene, om man kan si det på den måten.

Sett ovnen på 200grader.

Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den utover til en tyn bunn.

Skjær deretter ut deler av forskjellige type gresskar som du ønsker og gjerne lag noen skumle ansikter du kan bruke som lok, Hehe det prøvde hvert fall jeg på.

Leg bunne over på et brett med bakepapir og finn frem fyllet.

Tilsett litt mel i fyllet så det vil holde teksturen når det stekes.

Legg en kald av fyllet på hver av bunnene, så deretter legger du på toppen og limer det sammen ved og pensle litt vann i kantene.

Tilslutt pensel paiene med egg på toppen, og la sett de inn i ovnen i 20-25 minutter.

Så dette ble da mitt resultat så håper gjerne flere prøver. De passer derfor godt inn nå i mørke høst dager.

Geocaching konkurranse på dagens tur

Hei,

Nå sitter jeg godt ned gravd i sofaen og ser på blod type fra NRK, mens jeg leser gjennom en bok om 70 forskjellige mulig turer rundt om kring her i Lillehammer. For som sagt tidligere så er jeg turleder for en studentgruppe her i Lillehammer, og er derfor på jakt etter litt ny inspirasjon til turer da vi går turer hver mandag. Jeg er heldigvis ikke alene og gjør jo dette med to andre, men noen ganger er det litt vanskelig å finne på en kreativ og morsom tur, da jeg prøver og ha et par av disse i måneden.

I dag gikk vi Geocashing. Så vi lagde en liten konkurranse ut av det hvor vi delte inn i lag og det var om å gjøre og finne flest cacher på en og en halv time. Før vi møtes igjen og vinner laget vant en sjokoladeplate. Som slo bedre enn en planlagt. Så nå trenger jeg flere tur ideer, pluss finne ut hvor på Sursjøen vi skal gå neste uke. Så rop ut om noen har et tips

Treningsuke 41

Hei,

Da er en ny uke ferdig, og som den har gått unna. Har fått in en del gode treningsøkter og prøvde meg på en ny bein økt sammen med noen venninner som var både tung , men morsom. Så her kommer denne ukes treningsøkter.

Mandag

Ble det dessverre ingen joggetur siden jeg hadde forelesninger hele dagen og hadde litt knapt med tid. På kvelden derimot ble det sm vanlig en tur. Vi gikk opp Balbergskampen denne gangen, hvor du rett og slett går i oppoverbakke i 1.5t så følte jeg kjente syra litt for å si det sånn, men utsikten på toppen er vært det hver gang.

Tirsdag

Kjørte jeg og noen venninner en beinøkt.

Knebøy 8×3

Rumensk markløft 8×3

Sumomarkløft 12×3

Sumox2 markløft m kettlebell på blåe puter 15×3

Kettlebell m utfall til sidene 10×3 reps

Hipthrust 12+12 x 3

på kvelden ble det en tur til klatresenteret hvor jeg prøvde meg på noen nye buldrer.

Onsdag

Dro jeg og noen venninner på en joggetur hvor været bare var helt fantastisk så det var nesten magisk og løpe ute. På kvelden var det på den igjen med pole dansing. Hjelp nå er det bare tre ganger igjen av kurset.

Torsdag

Kjørte jeg en fullkroppsøkt:

8×3 pullups

6×3 chins

10×3 sittende roing

10×3 benkpress med handler

10×3 facepull

10×3 Triseps i kabel

8×3 knebøy med stang

8×3 utfall med stang

15/15×3 Hip trust med handler, kjør 15 resp deretter ta av vekten og kjør 15 nye resp uten vekt med en gang

Fredag

Startet jeg dagen med en intervalløkt inspirert av treningsfrue. Løp først 4×4 deretter avsluttet jeg med 8 spurter på 15/15 sek

Lørdag

Dro jeg og en venninne til kaltresenteret og var der i litt over en time. Hvor vi bare prøvde og løse de nye buldrende, jeg kom lenger på en del av de, men klaret vært fall en ny rute, selvom målet var gjerne og klare et par til.

Søndag

Ble det som vanning en hviledag, og en liten tur i skogen for å ta litt fler stolper.

Venninne besøk i Hamar

Hei,

I dag har det vært en sykt koselig dag. Jeg dro nemlig til Hamar for å møte en venninne jeg gikk på skole med i England for tre årstiden. Så det var så koselig å se hverandre igjen. Tror det er over et år siden sist vi møtes, så gjensyns gleden var stor for å si det sånn. Vi ble rett og slett bare sittende og prate i flere timer for og catch up på alt som har skjedd det siste året, og herregud så mye som har skjedd.

Venninna mi som jeg besøkte heter Margrete og hun dro rett og slett til Vietnam i fjor for å studere kulturstudier. Deretter bare ble hun igjen i noen måneder og jobbet frivillig på en skole hvor hun lærte barn engelsk. Det var bare så sykt gøy og prate med henne og høre alt hun har opplevd, og ikke nok med dette hun dro også Canada i sommer og skaffet seg sommerjobb der. Så nei hun har bare opplevd så mye spennende så skravla gikk i et for å si det sånn.

Også lagde hun så digg lunsj til meg. Hun er veganer så det er alltid så spenne og være på besøk og se hva hun lager for det er som oftest sykt digg og inspirerende. I dag spiste vi søtpotet fries med bønnestuing som vi lagde selv, på brødskiver med spinat og gresskarkjerner. Så dette anbefales og prøves hjemme. Jeg skal så lage det selv en gang da dette var sykt digg.

Så alt i alt har dette vært en sykt hyggelig dag og nå sitter jeg hjemme og skal spise kake til nytt på nytt, gleder meg!

Innbakt blomkål med avokado salat

Hei,

Håper alle har hatt en fin start på uka og klar for ukas oppskrift. Denne gangen tenkte jeg og dele en oppskrift på innbakt blomkål, med en enkel avokado salat på siden. Dette har liksom blitt den nye tingen jeg driver å eksperimenterer med, har begynt å få litt dilla på i bakt blomkål så dette blir nok ikke den siste oppskriften. Denne gangen tok jeg derfor halve brettet med litt barbeque saus og andre med siracha.

Ingredienser (2personer)

1 medium blomkål

1 avokado

1/2 agurk

Noen never spinat

2 ts sitron saft (valgfritt)

1dl vann

1dl melk

1,5 dl mel

2 ts hvitløkskrydder

1ts spisskum

1/4 ts salt

1/4 pepper

barbeque saus og siracha

Fremgangsmåte

1. Kutt blomkålen opp i små biter og sett oven på 200grader.

2. Bland mel,melk, vann, hvitløkskrydder, spisskum, salt og pepper sammen til du har en litt tykk røre.

3. Dypp blomkålbitene i røren. Deretter legg dem på et brett med bakepapir.

4. Putt brettet midt i ovnene og la set stekes i 20 minutter.

5. I mens det steker kan du lage salaten. Kutt opp agurk og avokado ha det i en bolle sammen med spinaten og rør det sammen med litt sitron saft.

6. Ta brettet ut av oven og ha barbeque saus på den ene halvdelen av brettet og siracha på andre halvdel.

7. Putt brettet tilbake i oven og la det stekes i 20 min til det har blitt crispy.

Så her har dere en oppskrift på bakt blomkål med en en frisk og god salt ved siden av. Håper noen av dere prøver den. For den anbefales da det er sykt digg.

Treningsuke 40 med en effektiv HIT økt

Hei,

Håper alle har hatt en strålende uke. Denne uka har vært litt hektisk på min side, men fortsatt utrolig bra og føler jeg har rukket og gjøre så mye. Har ikke blitt like mye klatring som en vanlig uke, også prøver jeg og få til en intervalløkt i løpet av uka, men den rakk jeg dessverre ikke denne gangen. Uansett har jeg fått gjort så mye annet gøy trening denne uken.

Mandag

Startet jeg uken med en joggetur i skogen hjemme på Kolbotn med venninna mi. Det var sykt deilig spesielt da det var strålende vær.

Tirsdag

Dro jeg og broren min til Oslo Klatresenter, og var der i noen timer og klatrer en del vegg sammen.

Onsdag

Var det tilbake til pole, hvor vi øvde mer på klatring og det å være litt sexy rundt stanga. Haha det var både kleint og veldig gøy.

Torsdag

Ente jeg opp på treningssenteret med en venninne, vi kjørte en fullkroppsøkt:

8×3 pullups

10x 3 sittende roing

10×3 facepull

10×3 Trisep i kabel

8×3 benkpress

8×3 knebøy med stang

8×3 utfall med stang

10×3 Hip trust med vekt

Fredag

Dro jeg på joggetur med en venninne rundt hoppbakken her i Lillehammer. Nå har vi endelig funnet en liten løype med grus som vi løper et par runder da du får så fin utsikt over Lillehammer. Pluss at det er mye bakker så den er litt tung.

Lørdag

Var jeg tilbake på treningssenteret, men jeg hadde veldig dårlig tid denne dagen så jeg kjørte bare en rask HIT økt, hvor jeg jobbet i 40 sekunder og hadde pause i 20 sekunder. Hadde fem øvelser og gjorde alle fem ganger.

1 knebøy til utfall

2 push ups

3 Hip trust med strikk

4 roing med vekt

5 benhev

Søndag

Er som vanlig en hviledag. Spesielt denne gang siden jeg var på byen dagen før. Eller har gått en liten tur for det var så sykt fint vær, men den telles nok ikke helt.

Omelett med vårløk og cherrytomater

Hei igjen,

I denne ukens oppskrift tenkte jeg og dele en omelett jeg ofte lager meg til lunsj, speilet om jeg har trent og føler jeg trenger litt påfyll og ny energi.

Ingredienser

2 egg

2ts melk

6 cherrytomater

1 vårløk

1 neve ost

1 klype salt

Fremgangsmåte

Varm opp en stekeplate på middels varme med litt smør i.

Visp sammen egg, melk og litt salt. Ha det i stekepannen på middels/lav varme og rør litt i det en gang i blant.

Kutt opp cherrytomater og vårløk.

Fordel eggerøren utover i stekepanne og ha grønnsakene pluss osten over på en side, la det steke litt før du bretter omeletten over.

Vips så har du en sykt digg å næringsrik lunsj. Da er det bare å legge omeletten over på en tallerken og nyte den.

Btw se så sykt søt t-kopp jeg har kjøpt meg for høsten. Flere som kjøper kopper i sesonger ?

Fjelltur til Rondane

Hei, 

Nå sitter jeg godt i sofaen hjemme og går igjennom bilder fra Rondane turen i helgen. Og jeg innser bare mer og mer om hvor magisk det så ut på fjellet der oppe. Vi kjørte jo opp på fredagen og var ved Spranget ca klokken 18. Det hadde det jo snødd litt de siste dagene, så ble litt rart og komme opp fra sol i Lillehammer og 10 grader, til Rondane med -3 og snø. Selv om det selvfølgelig så utrolig magisk ut der oppe. 

Fredagen var vi utrolig heldige da det var strålende sol både når vi kjørte og når vi kom opp og skulle gå inn til Rondvassbu. Jeg var så redd for den bilturen med tanke på at veien kanskje skulle være litt vel isete og glatt, men heldigvis var alle veiene fine og vi kom trygt frem. Vi fikk kledd på oss lit varme klær ved spranget, før vi alle fikk tatt på oss våre store tursekker og begynte turen inn mot Rondvassbu. Jeg var så heldig å fikk ta med hunden min på denne turen. Han var jo stor fornøyd med å få løpe og leke i snøen, pluss at det var en til som også hadde med hund så Lukas fikk seg en god lekekompis denne helgen. Da vi kom frem fikk vi sjekket inn på hytta. Hehe den var kald for å si det sånn så da var det bare og fyre i peisen. De stakkars utvekslingstudenten som var med oss fikk jo helt sjokk for at ingen hadde varmet opp hytta for oss. Men det ble en hyggelig kveld når vi fikk lagd mat på stormkjøkken og spilt litt kort. 

Lørdag skulle vi jo gå opp Rondeslottet, men vi var dessverre litt uheldig med været før vi begynte jo og gå. Det var litt tåket da vi begynte og gå, men i følge værmeldingen skulle tåka lette så vi gikk med gått mot. Det stemte sånn halvveis for når vi hadde godt i litt over en time var det mindre tåke. Dessverre kom tåken tilbake da vi begynte å gå en del oppover så når vi skulle gå opp lille Rånden ble tåken tettere og tettere pluss at det begynte å snø en del. Så da valgte vi dessverre og snu som var litt surt, da de fleste av oss ville nok gjerne ha nådd toppen. Men herregud den turen nedover var litt skummel for stene var glatte pluss at det var så mye løs snø så følte jeg sto litt på snowboard nedover. Heldigvis kom vi alle trygt ned og fikk oss en tur vi nok aldri glemmer, også turen i seg selv var veldig fin og sosial. 

Søndagen pakket vi alle tingene våres sammen og fikk sjekket ut av hytta før turen gikk tilbake til bilen. Her igjen hadde vi strålende vær så var jo da vi skulle gått Rondeslottet, dessverre skulle flere av oss levere en oppgave til lørdag så vi dro tidlig hjem, isteden for å gå en liten tur. Men alt i alt var dette en utrolig fin og sosial tur, ble kjent med flere nye folk som alltids er hyggelig.