Grove gulrot rundstykker

Hei,

Nå merker man virkelig at disse eksamens tidene er oppe også, jeg bruker så mye av tiden min på skolen og har kjøpt litt for mye mat i kantina. Derfor har jeg begynt å lage rundstykker for å prøve å spare litt penger og ha med litt ordentlig mat. Så fant denne super enkle oppskriften som jeg tenkte å dele med dere.

Ingredienser:

500g grovbakst mel

1ts salt

1ts sukker

1/2 pakke tørrgjær

3dl lunket vann

1ss smør

2dl revet gulrot

Frø til tipping om ønsket, jeg bruker havre og sesamfrø

Fremgangsmåte:

Bland alle ingredienser sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd.

La det eltes en liten stund og tilsett gjerne mer mel om deigen blir litt for klebrig

Rull deigen ut til en lang pølse og del opp i 7-10 like store deler, og rull til rundstykker

Legg de på et bakebrett og la de heve i 45min til 1t

Topp med ønsker frø og stek dem midt i ovnene i ca 15min på 220grader

Da har du ferdig rundstykker klare til å nytes, disse er perfekte og fryse ned og ta opp til frokost senere. Pluss at de er gode og næringsrike så flotte og ha med seg i matpakka på skolen, og de vil holde deg mett lenge

Treningsuke 47

Hei,

Håper alle har hatt en fin uke så langt, Hehe jeg har vært litt borte i det siste, men nå er jeg virkelig tilbake eller det er håpet, og med noen gode oppskrifter til disse eksamenstider. Men først er her forrige trennigsuke for meg, når blir det mindre og mindre løping fordi det er så kaldt ute, så dørstokk mila blir litt lenger. Pluss at jeg ble litt forkjølelse forrige uke så skylder på det :p

Mandag

Var jeg på en to timers ridetur som var så hyggelig, men kald. For å si det sånn jeg kjente lite av tæra mine på slutten der, men var sykt gøy for det siden vi tøltet og galopperte masse.

Tirsdag

Ble det klatring og CrossFit som vanlig

Onsdag

Ente med en hviledag da julekonsert på skolen ble høyere prioritert

Torsdag

Dro jeg og en venninne på en løpetur, hvor man merker ting blir litt tyngere i denne kulden, men vi kom oss gjennom og var svette å varme på slutten til tross for minusgradene, så kjøret vi en overkroppsøkt på kvelden, for tiden følger jeg bare programmet til venninna mi, så skal prøve å få tak i det i løpet av uka.

Fredag

Ble til enda en hviledag, hvor jeg bare kjørte en halvtime yoga for meg selv

Lørdag

Tok jeg og en venninne og kjørte en beinøkt vi fant på Instagramen til Christine Kamphaug, da jeg føler hun er en litt sånn rompe Gud, og har så mange tunge økter som du kjenner godt dagen etter, noe jeg digger.

Søndag

Dro jeg til klatresenteret hvor jeg prøvde meg på en del vegg med autobelay da jeg syns den er litt skummelt i starten, men vente meg til den etter hvert så nå går det hvertfall greit å klatre 6 løyper, så det er gøy.

Treningsuke 45

Nå kommer det et litt forsinket innlegg av forrige ukes treningsuke, da eksamenspugging og fyllesyken dessverre tok litt overhånd for meg. Hehe så kanskje ikke den beste unnskyldningen. Det var også syk mye som skjedde forrige uke så fikk derfor ikke inn så mange gode økter som jeg pleier.

Mandag

Kjørte jeg en overkroppsøkt med en venninne. Så husker den dessverre ikke i hode, husker derimot at jeg var veldig støl i ryggen dagen etter. På kvelden var det på den igjen med tur mandag, hvor vi gikk en liten tur til strandtorget og lekte på treningsapparater før vi gikk hjem igjen.

Tirsdag

Var det som vanlig en CrossFit økt først og en tur på klatresenteret etterpå, hvor det faktisk var satt opp noen nye buldrer som var litt morsomt å prøve seg på.

Onsdag

Dro jeg og to venninner på joggetur som vanlig, denne gangen kjørte vi en ny runde med bakkeintervaller så var god å svett når jeg kom hjem. På kvelden var det starten på et nytt pole dansing kurs.

Torsdag

Møte jeg noen venner hvor vi igjen dro til klatresenteret for å fortsette å prøve på oss på de nye buldreløypene. Så klarte noen fler, men har fortsatt en del igjen å løse

Fredag

Tok jeg en joggetur i skogen, som føltes som litt av en ekstremsport da det hadde regnet hele dagen, så sklei litt mye på røtter og steiner. Haha ente til å med å falle en gang. Så det å komme seg hjem var en god følelse.

Lørdag

hviledag

Søndag

Fyllesyk og hviledag

Så nå er jeg klar for å knuse denne uken.

Rotgrønnsak suppe

Hei,

Tenkte å dele en deilig oppskrift på rotgrønnsak suppe for denne uken. Da jeg elsker å spise suppe i disse mørke og kalde tider, føler den bare varmer opp kroppen din. Også får jeg en ekstra grunn til å spise litt mer hvitløksbrød. Oppskriften passer til to personer.

Ingredienser

1 løk

2 hvitløksfedd

1 pastinakk

2 gulrøtter

2 rødbeter

1 gulbete

5dl grønnsaksbuljong

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med kutte opp løk og hvitløk og frese det i en kasserolle med litt olje

Kutt opp pastinakk, gulrøtter, rødbeter og gulbete

Ha alt i kasserollen og la det steke en liten stund før du har oppi buljong

La det koke til grønnsakene er møre og smak til med salt og pepper, og server

Så her har dere minn super enkle og digge grønnsakssuppe håper flere gjerne prøver det ut, og det smaker super digg med hvitløksbaguetter

Treningsuke 44

Hei,

Håper alle har hatt noen fine uker, Hehe er en stund siden jeg blogget sist da skolen og livet rett og slet bare tok litt over hånd, men nå er jeg tilbake med ukas treningsuke. Og den har godt overraskende bra.

Mandag

Kjørte jeg funkygine sin miniband økt for fullkropp. Den tok ca en time og var intens, men utrolig deilig når jeg var ferdig, så anbafels å finne på YouTube å prøve.

Tirsdag

Dro jeg og noen venninner på en CrossFit økt, også dro vi og klatret en liten tur etterpå.

Onsdag

Var jeg og noen venninner på joggetur også var det Halloween fest på kvelden som var veldig gøy

Torsdag

Hadde jeg pole dansings time igjen og prøvde meg på et litt vanskeligere kurs som var gøy

Fredag

Ente jeg med en løpetur med 5,7km, så går litt fortere og lenger for hver uke.

Lørdag

Ble det en fullkroppsøkt hvor jeg kjørte:

8×3 pull ups

8×3 roing

8×3 benkpress og hantler

8×3 face pull

4×3 dips

5×3 chins

10×4 knebøy med stang

10×3 utfall med stang

15/15×3 hip trust med hantler

Søndag

Ringte en venninne og lurte på om jeg ville være med henne på en beinøkt, og som vi døde underveis det ble en ortnlig tung styrkeøkt. Så nå ligger jeg på sofaen og er støl i både rumpe og lår.

Lite bilde fra joggeturen på onsdag