Da har vi pyntet pepperkaker

Hei,

Da har vi pyntet pepperkaker i år også. Selvom det tok litt masing fra min side. Vi har nemlig en tradisjon at hvert år så pynter jeg og brødrene mine pepperkaker sammen. Dessverre har vi vel blitt litt eldre så de syns ikke det er så gøy lenger, da de heller vil ned å game, men de ble faktisk med meg og vi fikk satt på litt god julemusikk og pyntet en side hver av pepperkake huset som var litt gøy. Pluss at de faktisk ble til vi hadde pyntet alle pepperkakene og vi hadde det veldig gøy. Så det var utrolig koselig at vi fikk holdt på denne juletradisjonen i år også.

Vi har brukt samme oppskrift i alle år, føler den nesten har blitt en familie tradisjon. Så tenkte å dele den her.

Ingredienser

5dl sukker

1 1/2 dl vann

3/4 dl sirup

1 1/4 ss kanel

1/2 ss nellik

1 ss ingefær

250g smør

1 ss natron

1 ss konjakk

1 1/2 L hvetemel

Fremgangsmåte

Bland sammen sukker, vann, sirup og krydder i en kjele og varm opp.

Ta kjelen av platen og tilsett smør, rørt til alt blir kaldt.

Tilsett konjakk, mel og natron til du får en god deig.

Vi stetter deigen i kjøleskapet til dagen etter, men en kan godt bare steke pepperkaker med en gang.

Kjevle deigen ut og stikk ut de figurene du ønsker. Deigen kan kjevles relativ tynn da de hever en del i ovnen.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 min.

Da har du ferdige pepperkaker og kan pynte dem med så mye melis og nonstop du bare ønsker. Familien vår er hvertfall eksperter på å pynte med nok nonstop.

Så god jul fra oss alle her i familien

Lite utbrudd på familie middag

Hei,

I går hadde vi sikkelig kvalitetstid med familien, da vi dro ut og spiste på dinner i Oslo som var en fancy restaurant, da vi hadde femretters meny. Var utrolig mye god mat og jeg var så mett når vi var ferdig. Middagen var utrolig hyggelig og jeg fikk endelig funnet litt ut av hva broren min sine fremtidsplaner er fremover. Hehe nå skal han kanskje få fotball scholarship i USA og begynne å studere der. Noe som er sykt spennende.

Det enste litt dumme som skjedde under middagen er at jeg klarte og bli litt vel sint på mamma, da hun sa noe som gjorde meg litt frustrert og med min pms så gikk jeg kanskje litt vel over styr med å først skrike også begynne å grine. Noe som er veldig flaut, Hehe så prøvde fort å bytte samtale tema når jeg innså at det hadde rabla for meg. Derimot tok boren min fint over noen vitser så middagen ble heldigvis like hyggelig igjen selvom mitt lille utbrudd, og maten var så utrolig god og jeg bare elsket alle smakene.

Vi dro også på kino og så bohemian Rhapsody, og for en film, elsket alle sangene og følte man nesten kunne synge med på alt. Har adda så mange Queen sanger på spillelista i dag. Så den filmen var utrolig fin og jeg tror hele familien var like glad når vi kom ut. Nei er sykt importert av hva de fikk til, og måten de lagde filmen på var fantastisk. Når de filmet senen og publikum fikk man følelse at man var en del av hele greia, det var helt magisk.

Kvelden ble avsluttet med en liten tur gjennom julemarked før vi tok bussen hjem, for å fange litt ekstra julestemning. Så nå har jeg ferie følelse på fult.

weekend i London

Hei, 

Nå har ferien begynt for fult og i helga var jeg og en venninne i London og hadde “the time of are life”. Det var så koselig etter jeg hadde min siste eksamen på torsdag, dro jeg på eksamensfest og sto opp tidlig dagen etter for å rekke flyet til London. Hehe dette gikk ikke som planlagt da toget til Gardemoen var en time forsinket så jeg satt en time stresset og fylesyk på togstasjonen og bare ventet. Da jeg kom til flyplassen måtte jeg bare løpe gjennom security og selvfølgelig var flyet 20min forsinket så jeg hadde ikke trengt å stresse som jeg gjorde. 

Havna på en litt vel indisk fancy restaurant, kvelden jeg kom men maten var fantastisk.

Derimot var London fantastisk. Første dagen dro vi til winter wonderland og fikk med oss flere karuseller og julemarkedet så her anbefaler jeg alle og dra om de skal til London. Vi ble også med på en “Pub Crawl” som jeg tror gjorde turen, da vi betalte litt også ble man med masse folk fra bar til bar. Det var så gøy, vi møte en gjeng fra Australia og USA som vil ble så gode venner med i løpet av kvelden og danset til langt på natt. Ja det er definitivt en av de beste kveldene jeg har hatt på lenge. Også fikk jeg og venninnen min klinet litt med hver vår australiener som jeg tror bare toppet kvelden. 

Søndagen våknet vi opp litt vel fyllesyke, men etter litt enkel frokost kom vi oss ut i gatene og dro på litt shopping i oxford. På kvelden dro vi på skøyter, noe som var så koselig og lysene byttet farge på isen hele tiden så man fikk en litt magisk følelse. Deretter ble det ordentlig britisk mat på pub før en tidlig natt.

Så kom mandag og tiden for å dra hjem. Jeg kan ikke tro hvor fort denne helgen gikk og vi hadde det så gøy. Heldigvis gikk ikke flyet før på kvelden så vi dro til julemarkedet i covent garden og bare tittet litt rundt. Tilslutt måtte vi dessverre ta flyet hjem, etter en fantastisk ferie.

Nå gleder jeg meg bare til å være hjemme med familien og hunden, pluss og endelig få lest ut boken min som jeg har spart til eksamen var ferdig.     

haha vi fant dette kortet i en av butikkene, jeg syns det var fantastisk 

Enkle vegetar Quesadillas til middag

Hei,

Ukens oppskrift er super enkle Quesadillas. Da disse går super raskt å lage til middag eller lunsj nå i disse stressende dagen. Funker også fett til kveldsmat om en trenger det.

Ingredienser

Tortilla lomper

Taco krydde

Kidneybønner

Mais

Paprika

Sjampinjongen

Grønnkål

Ost

Fremgangsmåte

Kutt opp paprika, sjampinjong og fjern stilk i grønnkål

Skyll bønner og legg frem tortilla lomper

Legg på tacokrydder og resten av fyllet ha ost på toppen

Stek på middels varme til osten er smelter og lompene er blitt litt sprø, så snur du dem og steker dem på hver side.

Jeg lager alltid to stykker, og restene man har igjen kan man stek opp til salat til senere.

Så her er en super rask og enkel middag som går fort å lage.

Treningsuke 49

Hei,

Da har enda en uke gått, og forrige treningsuke gikk overraskende bra med tanke på at jeg hadde en eksamen midt inni der. Nå kjører jeg ikke noen faste programmer eller plan, da jeg tar det litt på dagsformen. Hehe siden mye av dagen blir brukt på lesesalen, og stressnivået for eksamener er litt høy, men har hatt en god å blandet treningsuke så er relativt fornøyd.

Mandag

Kjørte jeg en intervalløkt på mølla, hvor jeg varmet opp i 15 min så kjørte jeg:

8×1 min med 1min pause

6×30 sek med 30sek pause

4×20 sek med 20 sek pause

Tirsdag

Tok jeg en HIT økt på stua da det var dagen før eksamen så da var det ikke noe tid til CrossFit eller klatring da.

Jeg ente med seks øvelser jeg kjørte fem ganger med 30sek på og 10 sek pause og 1 min pause mellom hvert sett

5x 30 sek knebøy til utfall

5x 30 sek push ups

5x 30 sek Hip thrust med strikk

5x 30 sek båten

5x 30 sek rygghev

5x 30 sek planken

Onsdag

Ente med en rolig hviledag, hvor jeg kun gikk meg en rolig tur etter eksamen

Torsdag

Kjørte jeg en fullkroppsøkt jeg fant fra funkygine sin blogg. Så den satt godt og jeg

var relativt sliten på slutten

Fredag

Løp jeg en ny runde med intervaller, her tok jeg fredags intervaller til treningsfrue, da jeg elsker å se til henne for inspirasjon på intervaller eller løpeøkter generelt

Lørdag

Ble til enda en hviledag

Søndag

Tok jeg ny fullkroppsøkt med:

9×3 pullups

10×3 benkpress med hantler

10×3 skulderpress

7x 3 chins

10×3 knebøy med stang

20x 3 bulgarske utfall (10 per bein)

10x 3 Hip trust med stang og miniband

10x 3 Toes to bar

Nå ligger jeg i sofaen og ser på juleprogrammer å spiser pepperkaker, siden det tross alt er jul.

Så hvordan har treningsuka til dere andre vært ?

Klar for jul

Hei,

Nå er jeg i full julestemning her i Lillehammer. Har nemlig fått hengt opp all julepynten i stua og på soverommet, samt at det endelig har begynt å snø noe som er utrolig fint, da alt blir så mye lysere og lunere ute. Så nå går julemusikk på repeat og jeg har alt danset et par ganger i dag til last christmas haha.

Skal også på julemarkedet i Storgata i morgen som blir gøy, var også på julemarkedet på maihaugen forrige uke sammen med farmor så det var hyggelig. Vi var bare litt uheldig med været da det regnet en del, men elsker og gå i de forskjellige husene å se hvordan de pyntet til jul før i tiden. Så nå stiger bare julestemningen mer og mer. Mangler bare å bli ferdig med den siste eksamen så er det jul for alle penga, inntil da driver jeg å ser meg gjennom julefilmene på Netflix. Så «the christmas chronicles» i dag, den anbefales, var en utrolig fin film, fikk meg både til å gråte og le, pluss elsker at nissen er litt sassy. Så anbefaler den om noen trenger en lørdagsfilm.

Jeg begynner hvertfall å komme i full julestemning, hva med dere andre, flere som har pyntet til jul?

Hehe fikk tatt to bilder fra julemarkedet på Maihaugen

Hjelp eksamen i morgen

Hei,

Nå sitter jeg litt stressa opp i sofaen og gruer meg en smule til eksamen i morgen. For i morgen skal jeg ha utviklingspsykologi, et fag jeg føler jeg har øvd på så mye i det siste. Herregud den siste uken har jeg og en gjeng sittet på skolen og jobbet fra 09.00-15.00 vær dag og ofte noen timer lenger. Så hodet er relativt sliten, derfor håper jeg bare kunnskapen sitter til i morgen.

Foresten det å sitte sammen og øve som en gruppe å teste hverandre er svært nyttig. Føler jeg får lært mye mer av det, pluss at vi da får diskutert pensum oss i mellom å se flere perspektiver noe som er ganske praktisk, så det anbefales å finne noen øvingspartnere. Utenom det fant vi en tavle hvor vi har skrevet ned de meste av teoriene og andre ting vi trengte og få inn, så nå er det bare å håpe at all denne øvingen kommer til nytte i morgen.

En positiv ting som derimot skjedde i dag, var at jeg fikk en gave av mamma i posten hvor hun hadde kjøpt skrape kalender til meg noe som var veldig hyggelig. Pluss at familien bestilte billetter til new York i påskeferien så nå gleder jeg meg sykt til å dra. Så dette var en hyggelig overraskelse å få mitt i eksamens stresset.

Så flere med eksamener denne uken?

Treningsuke 48

Hei,

Håper alle har hatt en strålende og sporty uke. Jeg har hvert fall fått inn en del gode økter denne uken, som har vært utrolig deilig da det virkelig hjelper meg med å koble av fra eksamen stresset. Byttet ut en av styrkeøktene med kondisjon som egentlig var litt deilig, da jeg elsker å løpe bort frustrasjonen min, noe jeg virkelig følte jeg trengte denne uken. Så her kommer ukens treningsøkter.

Mandag

Var det tur i skogen med friluftsgruppa og på kvelden kjørte jeg en intervalløkt på mølla sammen med en venninne. Som vi fant på Hanna Sundquist sin Instagram. Den er delt i fire bolker.

Varm opp i ca 15min

Bolk 1

6% stigning

30/15sek x6

Bolk 2

7% stigning

30/15 sek x6

Bolk 3

8% stigning

30/15 sek x6

Bolk 4

9% stigning

30/15 sek x6

2min pause mellom hver bolk, for å si det sånn du kjenner syra

Tirsdag

Dro jeg først på CrossFit hvor vi kjørte en test, så gleder meg til å prøve å slå den igjen etter jul, etter på dro jeg til klatresentert, men det ble mer sosialt en klatring, for hadde nok brent alt kruttet på CrossFit’en

Onsdag

Ble det en joggetur på ca 5km og på kvelden hadde jeg pole dansing, hvor vi øvde sykt mye med å stå på henda og henge opp ned.

Torsdag

Ente med en overkropp økt, sammen med en venninne så fulgte bare henne, så har dessverre ikke den økta.

Fredag

Kjørte jeg en ny intervall økt

Varmet opp i 15 minutter før jeg kjørte:

8×1 min med 1 min pause per intervall

6×30 sek med 30 sek pause per intervall

4x 20 sek med 20 sek pause per intervall

Så her øker jeg farten på mølle ved hver bolk, men fin et tempo som passer deg å får blod pompen opp

Lørdag

Ente det med en bein økt hvor jeg kjørte:

Sumo markløft 5×3

Knebøy 3×3

Bulgarsk utfall 12×3

Hip trust 15×3

Rygghev (husk å klem rompa) 15×4

Pull through 15×4

Søndag

Ble en rolig hviledag, med en koselig tur innom julemarked på Maihaugen

Hadde ingen bilder fra økta, men har et bilde jeg tok av boren min på Oslo klatresenter for noen uker tilbake.

Er et utrolig kult senter om man vil prøve klatring