treningsuke 4

Hei, 

Håper alle har hatt en fin uke, og ikke blitt helt frosset bort i all kula. Her i lillehammer har det hvert fall snødd en del pluss at det har vært litt kaldere enn jeg selv foretrekker. Så nå er virkelig min sesong for bruk av ullgensere i fullgang. Hehe Treningen denne uken har hatt nullstruktur og jeg har ikke fått inn en eneste fullkroppsøkt, selv om jeg prøver å få inn en et par ganger i uken. Ente heller med å slenge meg med på alle andre, siden det var en uke med laber motivasjon og pappa kom i helgen så da ble skiturer prioritert foran styrke, noe som er ganske greit når en bor i lillehammer og har fantastisk skiføre.

Mandag 

startet jeg dagen med en intervalløkt på mølle som så slik ut:

10 min oppvarming 

4 min løp 

2 min aktiv pause 

4 min (45/15) løp

2 min aktiv pause  

4 min løp 

2 min aktiv pause 

4 min (45/15) løp

2 min aktiv pause  

8x 15/15 spurt 

Denne har jeg brukt flere ganger siden jeg fant den på treningsfrue sin blogg og bare elsker den. På kvelden ble det en rolig skitur på nordseter med friluftsgruppa hvor vi fikk se en fantastisk fullmåne.

 

Tirsdag

Begynte klatretirsdag igjen så da var jeg en tur oppe i klatreveggen en times tid. Denne gangen klatret jeg også vegg og ikke bare buldret så det var litt deilig og endelig ha noen til å sikre meg. 

Onsdag 

Ble jeg med to venninner på en beinøkt vi kjørte: 

10, 8, 6, 4, 2 knebøy 

12×3 et beins romanian deadlift

8×4 beinpress

10×3 setehev med fokus på rumpe 

20×3 gående utfall med hantler 

12x12x3 hip trust først med vekt, så kun uten 

Torsdag 

Hadde jeg en løpe tur på morgen med en venninne. På kvelden hadde jeg først en time pole så en time stretching etterpå. Så sov gått på kvelden for å si det sånn. 

Fredag 

Ente med en rolig hviledag 

Lørdag 

Var jeg og pappa på en times skitur, dette var noe jeg trodde skulle bli en rolig kose tur, men her bestemte pappa at vi skulle trene. Så var jo helt dø når jeg kom hjem igjen. Jeg er virkelig ikke lagd for å gå fort på ski. 

Søndag

Buldret jeg og en venninne på kvelden, og fikk endelig til noen nye ruter, så når er selvtilliten litt høyere. 

 

 

 

Hvordan har uka til dere andre hvert? 

Banankjeks med havregryn

Hei, 

I dag tenkte jeg å dele med dere denne super enkel oppskriften på banankjeks lagd på havregryn. Den er super enkel og rask å lage, samt at den funker perfekt om du har noen over modne bananer du ønsker og bli kvitt. Det er heller ikke så alt for usunt, som alltid er et pluss. 

 

Ingredienser   

2 modne banner

2.5 dl havregryn 

1 ss kakaopulver 

50g fin hakket mørk sjokolade 

 

Fremgangsmåte 

1.  Sett ovnen på 180 grader 

2. Mos bananene med en gaffel i en bakebolle

3. Ha i havregryn og kakaopulver rør det godt sammen og tilsett hakket sjokolade tilslutt 

4. Legg små kladder på et bakebrett og press dem ned med en skje jeg fikk 10 kjeks

5. Stek dem i ovnen i ca 12 minutter 

 

Og vipps så har du noen gode kjeks til kvelden 

 

Treningsuke 3

Hei 

Da har nok en uke flydd forbi, og jeg har fått trent en god del denne uken, med flere varierte økter. Begynte på et nytt styrkeprogram jeg fant i shape up som er lagd av Inger i Dubai, så det var utrolig gøy, men veldig tungt så gleder meg til å se progresjon på det fremover. 

Mandag 

Løp jeg fredagsintervallen til treningsfrue, som jeg fant på bloggen hennes.

Tirsdag 

Var jeg på en Crossfit økt

Onsdag

Ble det som vanlig en løpetur på morgen med venninner, den gikk litt saktere enn vanlig, da det snødde en god del.Bakken var glatt og hver gang en så opp ble ansiktet fult av snø, så sikten var ikke akkurat så god heller. På kvelden dro jeg som alltid på pole. 

Torsdag

Kjørte jeg styrkeprogram 1 av Inger, hvor jeg modifiserte litt til hva jeg ville øve på, og kjørte super-sett på flere øvelser

A1 10×4 knebøy 

A2 10×4 benkpress 

B max pull-ups x4      

C1 10×3 utfall bakover med stang (10 per bein)

C2 15×3 push-ups

D1 10×3 Hip trust 

D2 max dips x3 

Fredag 

Møte jeg en venninne og dro på klatring, som var utrolig hyggelig 

Lørdag 

Kjørte jeg styrkeprogram 2 til Inger 

A1 10×4 sumo markløft 

A2 12×4 skulderpress med hantler 

B1  Chins max antall repetisjoner x3 

B2 10×3 bulgarske utfall (10 per bein) 

 C1 20×3 Renegrade row

C2 20×3 klatreplanke 

 

Søndag 

Ble en rolig dag. Siden jeg våknet opp ganske så fyllesyk, men siden det var et så fantastisk vær klarte jeg og komme meg på en liten skitur. 

Så dette har vært en veldig fin uke  

 

Dilla på nye serie

Hei, 

Nå har jeg nettopp sett på den nye serien til NRK superhundene og fått helt dilla. Den er så fin og rørende. Jeg skulle bare se på noe enkelt til middag, men bel så rørt av denne serien. Den handler om en person som sliter med fysiske og psykiske utfordringer i hverdagen, og får så en hund til å hjelpe seg med sine hverdags aktiviteter. De trener også sammen med en hundetrener, og alle hundene er adoptert da de har vært forlat tidligere. Å nei er bare akkurat sånne serier jeg smelter for. Du følger en person per episode, så den første var med en mann med cerebral parese som fikk seg en søt labrador til å hjelpe han med å ta av sokker ente ting og gå turer osv. Så det var bare så fantastisk og se dem i sitt samspill sammen. Og nå gleder jeg meg til å se neste episode på søndag. 

 

Så om en trenger en ny serie til å glede hjerte sitt, anbefaler jeg virkelig å se de episodene som ligger ute av superhundene.

Så nå er lysa tent og jeg er klar for episode to    

Da var årets første Crossfit økt gjennomført

Hei,

Da var årets første crossfit økt gjennomført og gud hvor gøy, men slitsomt det var å komme tilbake. Jeg elsker den følelsen hvor du bare presser deg til siste slutt. Derfor jeg syns det er litt digg med denne treningsformen, men var vel også derfor jeg gruet meg litt ekstra til å begynne på igjen. Da en veit det blir hardt så var litt ekstra greit å ha en trenningspartner på døra som dro meg med ut. Dessuten er det også så hyggelig å sosialt og være på Crossfit senteret og økta var virkelig morsom. 

Vi kjørte en økt i to deler med en god oppvarming først. Så del en var at vi øvde teknikk på olympiske løft, noe jeg aldri har gjort før, så det må fortsettes med. Det jo er alltid gøy med en ny øvelse. Del to var den tunge delen hvor vi skulle gjennomføre: 

500 meter roing

40 air squats

30 situps 

20 push-ups 

10 pull-ups  

Så den går jo veldig fort og kan gjerne gjøres en dag man har dårlig tid om en vil prøve den. Er vertfall en utrolig god følelse når en er ferdig. 

treningsuke 2

Hei, 

Da har første skoleuken gått, og jeg har begynt for fult med forelesninger og lesing av pensumbøker. I tillegg er jeg endelig tilbake på treningsenteret her i lilly, så merket det var deilig å begynne på igjen. Har startet uken med å egentlig bare trene akkurat det jeg ville så det ble litt lettere å sette igang etter ferien. Har hatt noen støle dager, siden kroppen er nok ikke helt tilbake til hvor den var før jul, men det kommer nok fort, merker bare selv hvor glad jeg er for være tilbake med trening. Hehe det gjør jo noe med hele humøret. Så her var treningsuka mi: 

 

Mandag

Fullkroppsøkt 

10×3 knebøy med hantler og strikk 

8×3 bulgarske utfall med hantler per bein

10×3 hiptrust med stang

8×3 pullups 

10×3 benkpress 

10×3 facepull

8×3 roing med hantler 

 

Tirsdag 

Ble jeg med noen kompiser på klatring, og fikk prøvd de nye buldre rutene som ble satt opp over jula, så nå er det på en igjen med noen nye ruter man må prøve å knekke. 

 

Onsdag 

Startet jeg dagen med en rolig joggetur med venninner på kvelden hadde jeg pole dansing. De andre har vist lagd en koreografi mens jeg har vært borte, så sleit en del i starten med å forstå trinnene, men tror jeg klarte meg greit til slutt. 

Torsdag

Var jeg med på klatring igjen, pluss at vi avsluttet økten med å prøve oss på max pull-ups. Fy faen jeg klarte 12kg jeg har aldri vært så stolt av meg selv.

Fredag 

Hadde jeg en rolig hviledag for tror nok kroppen har fått en røff start.

 

Lørdag 

Kjørte jeg og en venninne en beinøkt vi fant på instagramen til Christine Kamphaug, da jeg syns hun har veldig mange bra beinøkter, pluss at det er ofte en liten fri på øvelsene og det er litt gøy.

 

Søndag 

Ente med en rolig dag, da jeg var på byn i går, men siden været var så fint, dro jeg med en venninne utpå en rolig skitur en times tid. Men det var nok mer kos enn trening. 

 

 

Flere som har hatt en fin uke, og har satt noen nye treningsmål for 2019? 

Tips til bedre treningsvaner i 2019

Hei 

Håper alle har hatt en god start på året. Nå føler jeg i hvert fall at ting begynner å komme seg litt. Har kommet meg litt mer tilbake på trening siden jeg både har fått klatret og løpt litt denne uken. Har også endelig fått begynt på skolen igjen noe som er litt deilig, siden det er begrenset hvor lenge en orker å ha ferie. Eller jeg blir hvert fall litt rast løs når ting blir litt ensformig også blir det jo mye stille sitting i jula. Så er deilig å kunne bevege seg litt igjen. Uansett tenkte jeg å dele noen forslag til hvordan man kan få bedre treningsvaner dette året, eller faktisk få satt igang etter en lang ferie, for veit det satt langt inne for meg. 

Det første er å ha en plan. Jeg pleier alltid å sette meg ned hver søndag og planlegge uken. Da skriver jeg ned planlagte treningsøkter, hva jeg skal ha til middag og det jeg trenger å kjøpe inn, pluss forelesninger som kommer og kapitler og oppgaver som må bli gjort i løpet av uken. Ved å ha en plan ved starten av uken er det mye lettere og forholde seg til den. Selv om det selvfølgelig ofte kan komme endringer underveis, men ved å ha en plan er det lettere å vite hva en skal gjøre og det blir også vanskeligere å droppe det, siden det står på planen.

En annen ting man også bør gjøre er å sette seg mål. Lag deg noen treningsmål for 2019 også noen delmål underveis så du veit hva du jobber mot. Sett en dato for når du skal nå ditt delmål og når du har gjort det, lager du et nytt mål som tar deg litt nærmere ditt hovedmål helt til du har nådd det. Jeg har for eksempel lyst til å løpe et løp i sommer og jobber for å ha god nok kondisjon til å gjennomføre. Mine delmål variere seg derfor på hvor fort jeg ønsker og løpe og mitt hovedmål er å fullføre løpet. 

Å finne seg en treningspartner kan også være lurt, det er mye lettere å komme seg over dørstokk mila om du veit at noen venter på deg. Jeg merker hver fall selv at de gangen jeg har treningsavtaler med venninner er det mye vanskeligere å si nei eller ikke gidde å møte opp. Vi har også startet en løpegruppe som er sykt praktisk da vi kan motivere hverandre underveis når vi løper, pluss at det blir litt sosialt. 

Om du aldri har vært på et treningsenter før eller ikke veit hvordan du skal starte pleier det å spørre om hjelp å være en fordel. Jeg har selv tatt flere PT-timer og syns det er svært hjelpsomt da de hjelper deg med å lage et opplegg samt og sette målsetning. Så dette anbefales eller så kan du spørre venner som har bedre peiling en deg selv, jeg har gjort det flere ganger også og lært mye. Det er bare viktig og ikke være redd for å spørre om hjelp, for vi kan jo ikke være eksperter på alle områder i livet, så da er det en fordel og kunne få lært litt ny kunnskap av andre.  

Det er også en fordel å starte smått, om du har masse store planer er det sjeldent gjennomførbart. Begynn med små mål har du aldri trent før er kanskje to økter i uka, mer enn nok. Jeg tenker ofte at det målet og planen jeg har skal kunne gjennomføres i 6mnd så det er viktig at det er langsiktig og derfor ikke for stort. Også om du har hatt lang trenings fri eller ikke trent mye så er det viktig å ikke begynne for hardt da du fort blir demotivert og kan endte opp med å pådra deg skader. Så begynn heller smått og jobb deg oppover. 

Håper dere har fått noen gode tips for det nye året og er klare for å starte på blanke ark, med nytt pågangsmot. 

Jeg har alltid en bok jeg skriver ned alt i, og elsker og gjøre det mens jeg ser på utsikten fra viduet, føler det gir meg litt ro i kroppen.

Det fantastiske 2018

Hei, 

Nå kommer et litt seint tilbakeblikk på året som har gått. Jeg har virkelig ikke innsett hvor mye som faktisk har skjedd dette året. For det første er jeg halvveis i studie som er så rart å tenke på. Dessverre gikk ikke karakterene helt som forventet dette halvåret, men nå som jeg har gått gjennom bildene og reflekter over året som har gått innser jeg hvor lite de har å si for meg. 

Jeg har fått reist masse og hvert i hele seks land i løpet av året. Pluss at jeg har virkelig kommet inn i studentmiljøet og fått noen av de bestevennene man kan få, som virkelig vil støtte deg gjennom alt. De har virkelig hjulpet meg og muntret meg opp spesielt når ting har vært litt vanskelig hjemme med mamma sin kreft. Herregud det er også en opptur mamma er endelig ferdig med behandling, så nå er hun i full jobb og jeg kunne ikke hvert stoltere. Jeg har også virkelig fått utviklet meg selv, nå er jeg leder av en turgruppe i lillehammer, og jeg har virkelig lært mer om meg selv og oppnådd masse ny mestringsfølelse og selvtillit. 

Så her kommer et lite bildedryss fra det fantastiske året som har gått. 

Hadde noen fantastiske skiturer 

 

Var på mange fantastiske konserter, som Britney Spears, 5SOS, The vamps og mange andre

Ble forelsket i norsk natur og spesielt i Lillehammer. 

 

Lest tidens beste bok serie. Herregud anbefaler alle og lese denne serien. 

 

Reiste alene til Australia og dro på familie tur til Frankrike om sommeren som skapte mange bra minner. 

Dro på venninne tur til London i jula 

Som ga tidens beste bytur 

Ble med noen venner på bar til bar i Australia 

Fikk klappet en Koala i Sydney som gjorde ferien. 

Fikk med meg en lekker solnedgang i Bergen 

 

Fikk endelig kommet meg opp på hesteryggen igjen, noe som føltes godt

Var en helg på Rondane med turgruppa, hvor man kom hjem med god og sliten hund. 

Tilslutt kommer jula, med masse familie kos og jeg fikk overtalt brødrene mine i år også til å pynte pepperkaker med meg. 

 

Hvordan har 2018 hvert for dere? 

 

 

 

Herlig kveld med venninner

Hei,

Herregud nå er det så lenge siden jeg har blogget. Tok en liten pause fra nettet, også så jeg man må flytte bloggen før april, så prøver liksom og komme på et nytt navn, men sliter litt så tar gjerne imot ideer. 

Derimot har dagen i dag vært en av de hyggeligste i hele ferien. Møte nemlig den gamle russe og internatgjengen fra videregående, og jeg var først super nervøs for å møte dem for har nesten ikke opprettholdt kontakten med noen av dem. Så var flere jeg ikke hadde snakket med på et og et halvt år. Hehe var derfor litt stresset i starten om det kom til å være litt kleint, spesielt siden jeg var litt slem eller fjern på slutten av videregående. Da jeg gikk gjennom en liten depresjon. Men er så sykt glad at gikk så bra og skravla gikk i et sett fra vi satt oss ned, til vi dro. Dro til og med inn til byen med to venninner etterpå og shoppet litt klær. Alltid gøy med ny genser til studiestart. 

Er egentlig så gøy og møte gjengen igjen spesielt de her for vi har hatt det sykt mye moro sammen. Pluss at alle gjør så mye forskjellige ting etter videregående så er så spennende å se hva alle driver med nå. Og litt deilig at det er flere av oss som ikke helt fikk det til på eksamen, eller ikke veit hva i vi egentlig driver med i livet. Så nei tiden bare fløy forbi, og plutselig hadde vi sittet der i tre timer og parkeringen gikk ut, så vi måtte hjem. Eller uten om oss få som dro videre til Oslo. Så alt i alt en utrolig fin kveld. Nå er jeg hjemme og skal se på La La Land da den nå endelig er på netflix. 🙂

 

Håper dere andre også får en fin kveld.