sjokoladekake med marsipanlokk

Hei,

Nå er vi halvveis i uken, så jeg tenkte å dele en litt annen ukes oppskrift nemlig en kake, så ikke middag denne gangen. Jeg var nemlig i bursdag i helga og lagde en sjokoladekake som jeg var sykt fornøyd med, spesielt siden det er så lenge siden jeg har lagd kake med marsipan. Før pleide jeg alltid å lage kaker med marispanlokk, men så blir man jo student og innser hvor dyrt det blir å betale for (hehe savner mammas lommebok). Derimot her kommer en super digg sjokoladekake med smørkrem og marsipanlokk.

Ingredienser 

Kake

3 egg

3dl sukker

4dl mel

4ss kakaopulver

3ts bakepulver

2ts vaniljesukker

200g smør

3dl melk

Smørkrem

220g smør

4ts melk

10dl melis

2ts vaniljesukker

 

2 pakker marsipan for å dekke kaken.

 

Fremgangsmåte 

Kake 

sett ovnen på 175 grader.

Visp egg og sukker sammen, mens du smelter smør i en kjele.

La smøret bli avkjølt og bland sammen de tørre ingrediensene.

Tilsett sukker/egg, samt smør og melk i de tørre ingrediensen.

Hell røren over i en springform på ca 24cm og stek i ovnen i minst 40min.

 

Smørkrem 

Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og visp godt sammen, tilsett melk til du har en myk og luftig krem. Smak til med vaniljesukker.

 

Pynt av kake

Vent til kaken blir avkjølt så skjer den i to. Smør smørkrem i midten av kaka. Deretter putter du på lokket og dekker hele kaken med smørkrem.

Sett kaken i kjøleskapet i noen timer eller til dagen etter (jeg gjorde det) da smørkremen har blitt litt stiv.

Kjevle ut marsipanen, før du legger lokket over kaken

Jeg kjevler ofte ut på litt melis også er det viktig og kna den litt først da blir den lettere og jobbe med. Deretter pyntet jeg kaken med en sløyfe og noen roser. Anbefaler og bare se på noen youtube videoer om en er usikker på hvordan dekorere kaken med marispan jeg gjør alltid det.

Flere som er glad i å bake kaker?

Treningsuke 8

Hei,

Nå har nok en uke godt og det har blitt litt mindre treningsøkter denne uken, pga mye som skjer og da er hvile prioritert og tidligere vond legg så ventet med å løpe før helga for å sikre meg at det gikk over, men her kommer denne ukens treningsuke.

 

Mandag

Kjørte jeg en fullkroppsøkt:

A1 8×4 pull-ups med vekter

A2 10X4 knebøy med stang

B1 12×3 push ups

B2 20×3 utfall bakover med stang (10 per bein)

C1 1x3min planke

C2 15×3 hip thrust med hantler

 

 

Tirsdag 

Ble det en tur på klatresenteret som vanlig hvor jeg klatret en del 6+ i veggen.

 

Onsdag 

Dro jeg på pole, men denne gangen måtte vi slå sammen to kurs så følte det ble litt vel rotete dessverre.

 

Torsdag 

Ente jeg med enda en fullkroppsøkt

A1 10×4 benkpress

B1 10×4 markløft

B2 10×4 skulderpress med hantler

C1 9×3 chins

C2 20×3 bulgarske utfall med hantler (10 per bein)

D1 10×3 roing med hantler

D2 6×3 dips

 

Fredag 

Rolig hviledag

 

Lørdag 

Nok en hviledag med en koselig tur i skogen med hunden.

Som fortiden syns det er utrolig gøy å rulle seg i snøen.

 

Søndag 

Prøvde jeg meg på en rolig joggetur med hunden for å se om leggen ikke gjorde mer vondt. Heldig vis gikk det bra. Så nå får jeg ta sakte opptrapping med løping igjen.

 

Hva gjør jeg med fremtiden?!

Hei,

Nå har jeg sittet og googlet meg i hjel om fremtiden. Vi hadde nemlig karrieredag i går om hva vi kunne bli etter denne bachelor med psykologi. Så nå har jeg en liten krise om fremtiden for å prøve å tenke meg til hva jeg faktisk vil bli. Veit jeg kan ta en klinisk master i Danmark eller Polen, for å bli psykolog, men så er vel spørsmålet om jeg faktisk vil bli det. For tenker det er en super kul tittel og ha, men samtidig er jeg kanskje mer interessert i idrett og da hadde kanskje en master i idrettpsykologi fra England vært bedre.

Samtidig har jeg søkt utveksling til Canada etter sommeren, så da er jo problemet om jeg faktisk kan komme inn i Danmark siden fag kodene ikke går helt opp, men vi får vel se. Veit uansett at en fortsatt kan komme inn i Polen

Det siste lille studie jeg vurderer er master i helse og miljø psykologi, da jeg veit de fleste som tar dette allerede får jobb før masteren er over. Pluss at jeg tror dette er et voksende jobbmarked, spesielt da det både er om omgivelser og helsen din. Så det handler jo både om hvordan en skal lage et optimalt jobblandskap, eller få flere til å gå, sykle eller ta buss, det er derfor utrolig mye forskjellig en kan jobbe med innenfor det. Derfor tror jeg det også er veldig spenene.

Alt jeg veit er at jeg helst vil få tatt en master i utlandet. Hehe flere som sitter å grubler på fremtiden?

 

Treningsuke 7

Hei,

Da er man alt igang med ny uke og inn i vinterferie for noen. Her derimot går studie i fullkjør. Så nå er jeg alt klar for ny uke og karrieredag, for å få en plan for fremtiden, men i mens her kommer treningsuka som gikk.

Mandag

Hadde jeg og en venninne en en brystøkt på dagen, og på kvelden gikk vi en veldig enkle skitur med friluftgruppa på 7km.

Tirsdag

Var det som vanlig klatring på kvelden i noen timer

Onsdag

Løp jeg og en venninne sammen ca 6km og på kvelden var det ny time med Pole dansing.

Torsdag

Ble en rolig hviledag

Fredag

Kjørte jeg en fullkroppsøkt:

A1 10,8,6,4 Sumo markløft

A2 9×4 Pull-ups

B1 10×3 Knebøy med stang

B2 12×3 Push ups

C1 20×3 Gående utfall med hantler

C2 10×3 Skulderpress

D1 15×3 Hip-thrust med hantler

D2 10×3 Chins

Lørdag

Fikk jeg besøk av familien hvor vi sto på slalåm i hafjell.

Søndag

Gikk jeg og familien på en liten langrennstur

 

Noen flere som har gått på ski i det siste?

Søtpotet nachos vegetar

Hei,

Ukens matoppskrift er søtpotet nachos som er super digg til helgen som kommer nå. Jeg prøvde det for første gang forrige uke og det var en super hit. Skulle bare ha kutet søtpotetene i litt tynnere skiver.  Mat til 2 personer.

Ingredienser 

2 søtpotet

1 boks bønner

1 boks mais

1 paprika

  1. 2 hvitløksfedd
  2. 1/2 chilli

noen never ost

 

Fremgangsmåte 

Kutt opp søtpotetene i tynne skiver gjerne med en mandolin, deretter legg dem på et bakebrett og stek dem i ovnen på 210 grader i ca 15-20min til de blir sprø.

Kutt opp hvitløk og chilli og la det surre i en stekepannene, kutt paprika og ha det i pannen, når det har stekt en liten stund tilsetter du bønner og mais. Rør det sammen til alt er blitt varmt.

Ta søtpotetene ut av ovnen og legg dem i en ildfast form, legg over fyllet, jeg gjorde det i to lag og topp med ost på toppen.

Stek i ovnen på nytt i ca 15 min til osten er helt smeltet.

 

Så har du en super digg middag perfekt for helgen. Server gjerne med rømme og  tacosaus .

 

Continue reading “Søtpotet nachos vegetar”

treningsuke 6

Hei, 

Håper alle har hatt en strålende uke. For meg har hvertfall denne uken vært utrolig hektisk med masse forelesninger og lese stoff. Så er glad den er over og det er snart nye uke, med litt mindre på to do listen. Derimot har jeg selvfølgelig fått inn en del treningsøkter denne uken også. 

 

Mandag

Dro jeg på en løpetur på 5km for å se hvordan det gikk da det er en stund siden jeg har testet meg. Men løp det fortsatt på litt under 30min så er veldig fornøyd med det. På kvelden var det som vanlig tur-mandag hvor vi gikk en skogtur på litt over en time med bål og kos. 

 

Tirsdag

Var det klatretirsdag så da ble det noen timer med buldring og vegg klatring. Hehe selv om jeg tror jeg pratet mer en jeg klatret.

Onsdag 

Startet jeg morgen med en løpetur med noen venner. På kvelden tok jeg en fullkroppsøkt hvor jeg kjørte:

A1: 14, 12, 10, 8 Benkpress

A2: 10×4 knebøy 

B1: 20×3 utfall med stang (10 per bein)

B2: 10 push up

C1: 15×3 Hip trust med hantel 25kg

C2: 1min x3  planke

D1: 6×4 pull ups 

D2 5×4 dips 

Torsdag 

Ente med en rolig hviledag, med litt streching på stuegulvet 

Fredag 

Løp jeg intervaller hvor jeg kjørte: 

3% stigning 4min

2 min aktiv pause 

6% signing (45/15) 4min

2 min aktiv pause  

3% stigning 4min

2 min aktiv pause 

6% signing (45/15) 4min

2 min aktiv pause  

8 spurter på 15/15 sek

Så du blir god og svett mot slutten for å si det sånn, men har løpt den flere ganger nå og elsker endorfin rushet på slutten. 

 

Lørdag

Dro jeg og noen venner og klatret vegg igjen da det var blitt skrudd nye løyper, så da kom man hjem med litt mestringsfølelse etter og ha klart noen nye løyper. 

 

Søndag

Ble det en skitur med noen venninner fra Sjusjøen til Lillehammer som ble litt lenger enn planlagt da vi ente med og gå feil noen ganger. Det snødde sykt mye mot slutten så vi så nesten ingen ting i noen perioder nedover, men vi ente med å komme oss trygt hjem på slutten. Pluss at vi fikk tatt en del stolper som også var litt gøy.  

 

 

 

Leve litt mer miljøvennlig

Hei, 

Nå i det siste har jeg fått med meg så mange podcaster og artikler som handler om å være litt mer miljøvennlig, da dette er noe jeg engasjerer meg litt i og har fått litt mer dilla på etter jeg begynte med miljøpsykologi i år. Tenkte derfor å dele noen av de tingene jeg gjør i hverdagen for å prøve å leve litt mer miljøvennlig og noen ting jeg ønsker å bli litt bedre på. 

Kloden er jo det viktigste vi har så jeg føler liksom et lite ansvar for at den skal kunne klare seg veldig. Derfor har jeg troa på at det vil gå om vi alle bare tar noen litt bedre valg i hverdagen. Også hjelper det selvfølgelig at en har venninner som også bryr seg om miljøet. Uansett her er mine tips.

1. Ta med pose hjemmefra på butikken. Helst tøyposer, men har du plastposer hjemme fra forrige kjøp kan en jo bare bruke de om igjen. Dette gjør jeg ofte. Samtidig kan en bruke plast posene man plukker frukt og grønt med på nytt, om de ikke blir møkkete hjemme. Da vil man fort spare kloden for litt plast og litt er alltid bedre enn ingen ting. 

2. En kan spise litt mindre kjøtt, da dette ofte gir store utslipp. Selv er jeg pescetarianer og spiser derfor ikke kjøtt, men jeg skjønner jo at ikke alle vil dette. Derfor kan det å kutte ut kjøtt en gang i uka ofte være en god start også kan en muligens gå ned til å spise litt mindre kjøtt i hverdagen. Det var det sånn jeg startet og plutselig hadde jeg ikke kjøtt i kosten, men jeg har full forståelse at dette ikke funker for alle. Derfor tenker jeg at en dag i uka uten kjøtt er en super start.

3. Resirkulering er også super smart og gjøre, føler dette nesten ligger tilrette for alle sammen nå. Hos oss er det ikke plast resirkulering, men alt annet. Så jeg kunne sikkert funnet en måte å fikse det på, men jeg er fornøyd med det vi gjør så langt. Resirkulering er jo viktig og alle kan sortere, mat, rest og papp fra hverandre, det vil jo ikke ta så mye tid i hverdagen for noen, og bare gjøre godt.

4. En ting jeg selv bør bli litt flinkere på er å kjøre mindre bil. Dette går helt fint om sommeren, da en kan lett sykle og gå til steder, men merker dørstokkmila er litt lenger nå om vinteren. Pluss at siden jeg er student er det dyrt om jeg både skal ha busskort og bil. Så for øyeblikket har jeg prioritert bil selv om det kanskje ikke akkurat er det beste. Så jeg og venninne min pleier hvert fall å gå til skolen noen ganger i uken, også går jeg alltid til butikken, men veit at dette er definitivt et sted jeg kan forbedre meg, og her er jeg sikkert ikke alene. 

5. Et siste tips jeg tenkte er å kjøpe brukt, om en trenger nye møbler eller klær kan en lett finne dette brukt. Selv er så og si alle møblene jeg har fra finn eller ting jeg har funnet og fått av farmor og renovert. Finn er jo faktisk fantastisk, en kan finne mye fint der samt en del slitt til en billig penge eller på gis bort. Klær derimot kjøper jeg nok litt mye av og jeg handler fortere på BIK BOK en Fretex for å si det sånt. Når jeg var mindre elsket jeg å sy om klærne mine, men det har jeg blitt dårlig på i senere tid. Så det er et lite måle dette året og bli litt bedre på å sy om klær eller gi de bort om jeg ikke vil bruke de lenger, og definitivt handle litt mindre. 

Så håper noen av disse tipsene hjalp dere? og hvilken ting gjør dere i hverdagen for å leve litt mer miljøvennlig? 

treningsuke 5

Hei, 

Nå har enda en uke gått og man er søren meg ferdig med januar allerede. Denne uken har jeg fått inn to tunge styrkeøkter som er to flere en forrige uke, noe jeg er svært fornøyd med.  

 

Mandag 

Løp jeg en 4×4 intervall på morgen, også sto jeg på skøyter på kvelden med friluftsgruppa. Hvor vi også fikk opp et veldig fint og deilig bål. 

 

Tirsdag 

Var det klatring igjen og jeg klarte og klatre en 6+ uten pause, pluss noen nye buldrere som var litt gøy. Så nå begynner jeg endelig å føle litt framgang. 

Onsdag 

Hadde jeg som vanlig en løpetur på dagen med noen venninner, dessverre var pole avlyst på kvelden så ble ikke noe av det denne uken. 

Torsdag 

Kjørte jeg og noen venner en bryst og arm økt, hvor vi gjorde:

5×5 benkpress 

10×3 incline dumbell 

10×3 trisep i cabel 

15×3 brede push ups 

12×3 kabel crossover 

8×3 pull ups 

4×3 dips 

 

På kvelden dro jeg igjen på streching 

 

Fredag 

Ente jeg opp med en beinøkt, hvor jeg kjørte:

8, 6, 4, 2 markløft 

15×3 et beins hip trust per bein

20×2 tåhev

10×3 rygghev med fokus på rompe 

10×3 knebøy 

12x12x3 legg crul hvor en halvverer vekta halvveis

20×3 gående utfall

 

Lørdag

Var en rolig hviledag med opplading til fest

 

Søndag

Gikk jeg og noen venninner på en nydelig skitur i litt over en time, da været var så fantastisk.

 

Har flere vært på ski i helga?  

Kikertburgere til helga

Hei,

Håper alle har hatt en super uke så langt. Her kommer en oppskrift på kikertburgere som er super digg helgemat. Og ikke så vanskelig å lage om en bare har litt tid. Denne oppskriften er til to personer.

Ingredienser 
1 pakke kikerter 200g 
1/2 blomkål 
1/2 rødløk 
2 ts sant cuz fish spice 
3 hamburgerbrød 
Spinat 
Agurk 
Løk rester 
1/2 Avokado 
Rømme 

Fremgangsmåte 
Stek et hamburgerbrød i ovnen på 200grader til de blir sprø i ca 15 min.
Kutt opp og kok blomkål til den blir mør.
Ha kikerter, løk og blomkål i en food prosessor og mos sammen. 
Tilsett fish spice og det sprø hamburgerbrødet sammen med resten, mos alt til en god masse. 
Form deiger til burgere i en stekepanne med litt olje det kan gi ca 6stk. Stek på begge sider, men pass på at de er godt nok stekt før du snur de så de ikke smuldrer fra hverandre.

Da er de klare til servering og kan serveres med litt agurk, avokado, løk og rømme. Dette er super digg og sunne burgere.