Jeg er Malala for en bok!

Hei,

Nå har jeg akkurat lest ferdig boken til Malala og for en bok, den anbefaler jeg alle og lese. Føler jeg er bare så heldig med livet mitt etter og ha lest den og for en utrolig jente. Hun forteller om livet sitt i Swat før hun ble skutt og hvordan det var og leve under Taliban. Senere forteller hun om skytingen og hvordan det gikk med behandlingen og rehabiliteringen.

Det er bare en så utrolig bok og setter et så stort perspektiv på livet og jeg kjenner jeg er så glad for det utdanning systemet vi har her i Norge. Bare tenk på hvor privilegerte vi er som alle får gratis skolegang og god støtte fra lånekassen under studie tiden. Mulighetene våres ligger bare å venter på oss.

Om du trenger å lese en inspirerende bok i sommer, så anbefaler jeg denne. Det er bare helt rått hvordan en så liten jente har kjempet så hard for sin rettighet til skolegang og for at flere kvinner skal få muligheten til utdanning. Så den anbefales av hele mitt hjerte.

 

 

 

fargerik lunsj med rødbetlapper

Hei,

Her kommer en morsom oppskrift som gir en knall rosa farge på sommerlunsjen nemlig lapper lagd med banan og rødbet. Det lyser opp hele tallerken og smaker super godt. Jeg hadde noen frosne bær på toppen og litt sirup, men en kan selvfølgelig bruke det en selv ønsker. Oppskriften funker til to personer.

 

Ingredienser

2 egg

2 dl havregryn

1 rå rødbet

1 banan

1/2 dl melk

1/2 dl vann

1 klype salt

smør til steking

 

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en blender eller en kjøkkenmaskin om du heller har det.
  2. La røren hvile i minst 30 min i kjøleskapet.
  3. Varm opp en stekepanne ha i litt smør deretter stek lappen.
  4. Volia nå har du noen nylige rød lapper å friste med til lunsj.

 

Proteinrundstykker med mozzarella

Hei,

Her kommer en deilig oppskrift på proteinrundstykker med tomat og mozzarella som jeg fant i den nyeste utgaven av shape up. De var sykt gode og tok ikke lang tid og lage i det hele tatt. Passet meg veldig bra da jeg var utrolig sulten etter dagens løpe tur. Pluss at jeg føler at det er ingen sommer uten at jeg spiser mozzarella. Så dette gir en fantastisk sommer vibe, selv om ikke været er helt med. Oppskriften er til en person.

 

Ingredienser

1 egg

2 ss vann

20 g havre mel

60 g havregryn

1 klype salt

mozzarella ost

noen tomater

et par blader basilikum

 

Fremgangsmåte:

  1. Sett oven på 180 grader.
  2. bland sammen egg, vann, havre mel, havregrunn og salt.
  3. Fordel deigen i to skiver på et bakebrett og stek det i oven i 10-12 minutter.
  4. Kutt opp tomater og mozzarella ost, mens du venter og nytt det på skivene når de er ferdig stekt.

 

Så her har du en enkel digg lunsj jeg anbefaler og prøve i sommer.