Fordelen med å stå opp tidlig

Hei,

 

I dag fikk jeg med meg en utrolig vakker soloppgang her i Prince George, så noen ganger lønner det seg faktisk og stå opp litt ekstra tidlig. Til tros for at det er kaldt ute og senga er bare alt for digg. Hadde så mye skolearbeid og få unna gjort at jeg måtte stå opp tidig i dag så jeg skulle få rukket og lest og trent før timen. Noe jeg er utrolig glad for da soloppgangen var bare helt fantastisk fin og rosa, så jeg ble bare stående å stirre på den en stund før jeg tilslutt gikk til skolen.

Flere som har hatt en god morgen?

Trenningsuke 43

Hei,

Håper alle har hatt en fin uke og er klar for en ny en. Her er trenningsuka mi for uke 43. Den har vært veldig bra uten om en økt jeg hadde på bryst, som jeg ikke fullførte grunnet at jeg var litt små syk og merket at kroppen ikke var helt med når jeg startet, så følte det var bare best å gi seg enn å pushe kroppen også bli mer syk.

 

Mandag 

Hadde jeg en bein økt hvor jeg kjørte:

Sumo markløft 10, 8, 6, 4

Goblet squat 10×4

Et beins hip-thust 20×4 (10 per bein)

Romanine deadlift 10×3

Glute kickback 20×3 (10 per bein)

 

Tirsdag

Ble en rolig hviledag

Onsdag 

Løp jeg en rask intervalløkt som tok 30 min, hvor jeg kjørte:

 

10 min oppvarming så:

75/15 sek x 3

2min aktiv pause

75/15 sek x 3

2min aktiv pause

75/15 sek x 3

2min aktiv pause

75/15 sek x 3

 

Torsdag 

Ente jeg med en rygg økt, hvor det ente med:

Markløft 10, 8, 6, 4

Skulderpress 8×3

Roing 8×3

Pull ups max x3

Face pull 10×3

Bisep crul 10×3

Fredag 

Var dagen jeg følte meg litt dårlig, så jeg begynte med en bryst økt, men ga opp og gikk heller på en rolig yin yoga time. Dette var hvert fall planen min:

Benkpress 10, 8, 6, 4

Dips max x 3

Flyes 10×3

Triseppress 10×3

Skråbenk 8×3

 

Lørdag 

Dro jeg på en rolig løpetur da været var fantastisk

Søndag 

Ble jeg med noen venner og klatre

 

Hvordan har deres treningsuke vært?

Hvordan slappe av når det er mye og gjøre

Hei,

Håper alle har hatt en fin uke. Min har vært litt mer intens den vanlig. Jeg har nemlig hat tre midterms denne uken, pluss en innlevering. Så det har vært mye stress denne uken, å lange dager med mye øving og skriving. Nå er det heldigvis over og jeg tror det gikk overraskende bra på de fleste av midtermene. Hehe jeg hadde noen tekniske problemer på den ene midtermen i arbeids og organisasjon psykologi, men det var heldigvis lærerens feil og ikke min så tror det skal gå bra. Er bare glad jeg er ferdig og har noen rolige uker foran meg før eksamens ukene kommer. Derimot tenkte jeg og nevne bare noen små tips jeg prøver å holde meg til når jeg har sånne hektiske uker.

 

  1. Lag en plan, jeg har alltid en plan for hvordan jeg skal øve og prøver å legge inn ca klokke slett til når og gjøre hva, så du veit hva som skjer og ikke blir tatt på senga.
  2. Prøv og legg deg til samme tid hver dag. Her er jeg ikke alltid like god, men jeg prøver alltid og legge meg rundt 22 også stå opp tidlig dagen etter. For å få mye ut av dagen, men jeg føler også jeg får bedre søvn om jeg legger meg tidlig. Viste du at det er faktisk når du sover at du lagrer informasjonen du har øvd på i løpet av dagen. Så dårlig søvn betyr at du vil huske mindre.
  3. Kobla før du går til sengs, dette kan jo gjøres på mange måter, men jeg prøver og ikke være på noe teknologi de siste 30 min før jeg skal sove. Enten ved å lese en bok på sengen, eller ved å gjøre litt rolig yoga for å strekke ut kroppen etter en lang dag og roe den ned.
  4. Sett av me time. Noen ganger føler jeg det er viktig og bare sette av litt tid til seg selv for å få samlet tanken og slappe av. Dette gjør jeg av og til ved å bare ta meg et bad, eller høre på litt musikk mens jeg fikser meg, eller andre ting som er viktig for meg, ofte kan det være en treningsøkt eller en god løpe tur.
  5. Til sist prøver jeg og være litt aktiv hver dag, dette kan være alt fra og trene en times tid, men jeg føler også at når jeg har sittet stille og studert en stund blir jeg sykt rastløs. Derfor pleier jeg ofte å gå meg korte turer på alt fra 10-20min bare for å bevege kroppen litt og kobla av i små doser før jeg begynner på den igjen med skolearbeid. Det kan også hende at jeg går en tur på kveld i ny og ned for å roe ned hode før jeg skal sove og få inn litt skritt på fit-bit`en om det har vært en stillesittende dag.

Lite bilde fra en kveldstur jeg gikk rundt skolen her om dagen.

 

Hva gjør dere for å koble av etter lange dager, tar gjerne imot tips 🙂

Treningsuke 42

Hei,

 

Da var enda en uke over, og nå er jeg virkelig inn i en god trenings rytme fortiden. Jeg har en fast rygg-økt og en bryst/trisep-økt jeg kjører hver uke, pluss en bein-økt, men der er jeg nok litt mer kreativ med øvelsene mine. Samt at jeg har en løpedag hver uke, da løping gir meg alltid bedre humør jeg blir mer avslappet og jeg føler man får virkelig koblet av og klarnet hode under en løpetur.

Mandag: 

Begynte jeg morgningen med en bryst-økt:

Benkpress 10, 8, 6, 4

Skråbenk 8×3

Flyes i kabel 10×3

Dips max x 3

Trisep-overhead 10×3

Trisep-press 10×3

 

Tirsdag:

Trente jeg bein, hvor jeg kjørte:

sumo markløft 5×3

Knebøy 3×3

Bulgarske utfall 12×3 (6 reps per bein)

Hip thrust 15×3

Rygg-hev med fokus på rumpe 15×4

 

Onsdag:

Løp jeg intervaller, jeg postet den økten for noen dager siden. Det var en real svette fest for å si det sånn.

Torsdag:

Dro jeg og klatrer med en venninne.

Fredag:

Hadde jeg en rygg-økt hvor jeg kjørte:

Markløft: 10, 8, 6, 4

Roing 10×3

Nedtrekk 10×3

Skulderpress 10×3

Bisepcrul 10×3

Planken 1min x 3 Hehe prøver og trene litt mage i ny og ned

Lørdag:

Her hadde jeg en rolig løpetur på litt over 5km.

Søndag: 

Ble en rolig hviledag etter en aktiv uke. Er på noe som heter “gental yoga” om morgningen bare for å beveget kroppen litt, også gikk jeg og en venninne en rolig tur på en times tid utover dagen.

 

Løpeturen på lørdag gjorde meg bare litt vell sliten 😛

 

Så her er treningsuka mi, hvordan har deres vært.

 

 

 

Intensiv intervalløkt

Hei,

 

Fy faen, jeg løp noen syke intervaller i dag, og det var så tungt. Men om du er ute etter en syk svettefest, er denne utrolig morsom og går overraskende fort, da dragene i seg selv er veldig korte. Du må bare passe på og ikke gå for fort ut, for det blir sykt tungt, og jeg brant meg litt på det så den siste runden var litt tyngre enn planlagt.

Begynn med å varme opp i 10-15 minutter. Jeg går gjerne i fem min før jeg begynner og jogge, også løper noen raske drag på slutten for å føle på formen. I intervallene skal du løpe 30 sekunder på også 15 sekunder av i fem minutter, før du tar 1 min pause og begynner på igjen. Prøve å finn en fart du kan holde på alle dragene.

Intervall:

3% stigning 5min (30/15sek)

1 min pause

3% stigning 5min (30/15sek)

1 min pause

3% stigning 5min (30/15sek)

1 min pause

3% stigning 5min (30/15sek)

 

Avslutt med å gå rolig.

Håper noen prøver den og syns den er morsom.

 

 

Naturen her fantastisk

Halloween gresskar

Hei,

 

Håper alle har hatt en fin start på uke. I går feiret vi Thanksgiving her i Canada, og jeg spiste pumpkin pie for første gang. Som var overaskene godt, da jeg var sykt skeptisk, men det smakte litt som pepperkaker du får kjøpt i butikken som var rart, men godt.

På kvelden bestemte kollektivet seg for at vi skulle skjære gresskar. Så vi hadde en utrolig hyggelig kveld hvor vi alle bare glemte skolearbeid for en stund. Vi satt på litt halloween musikk og lagde noen utrolige gresskar.

 

hehe vi har ikke lov til å bruke lys, så vi satt en lysende pen i gresskaret.

 

Er det flere som pleiere å skjære ut gresskar om høsten? For jeg har aldri gjort dette, men syns det var sykt gøy så skal definitivt ta med denne tradisjonen hjem.

Håper resten av dere har en fin uke 🙂